Paradise City festival onthult details van zijn nieuwe groene mobiliteitsplan

Paradise City maakt er aanspraak op het groenste muziekfestival van België te zijn.

De 2021-editie van Paradise City is onlangs bekroond met een 4-sterrenbeoordeling van A Greener Festival - een non-profitorganisatie die evenementen helpt hun impact op het milieu te verkleinen.

Nu de 2022-editie van Paradise City nadert - die vindt plaats van 1 tot en met 3 juli - trekken de organisatoren alles uit de kast om het evenement nog milieuvriendelijker te maken.

Een van de belangrijkste aandachtspunten voor Paradise City 2022 zijn de vervoersmogelijkheden voor de bezoekers van het evenement.

Het grootste potentiële effect kan worden bereikt door te proberen de bezoekers te doen stoppen met het gebruik van de auto. Auto's worden over het algemeen gezien als de handigste manier om 's avonds van dit soort evenementen thuis te komen, maar in 2021 was het niet-elektrisch privévervoer dat bijdroeg tot het grootste deel van de CO2-uitstoot van het evenement.

Door meer gebruik te maken van het openbaar vervoer hoopt Paradise City het aantal bezoekers dat met de auto reist met 59% terug te brengen tot 40%, en zo de totale koolstofvoetafdruk van het festival met 10% te verminderen.

Het aanvullend openbaar vervoer zal ook nachttreinen omvatten, bedoeld om mensen te helpen aan het eind van de nacht thuis te komen. Mensen die naar Brussel/Gent of Mechelen/Antwerpen reizen, kunnen een plaats reserveren op speciale nachttreinen die vertrekken vanuit het station van Vilvoorde. Brussels Airport zal ook een continue - en gratis - elektrische pendeldienst voorzien tussen het station van Vilvoorde en het festivalterrein. Ook 's nachts zullen er extra bussen rijden om het grote aantal mensen op te vangen die na de sluiting van het festival aankomen.

Er zijn ook initiatieven om meer mensen aan te moedigen met de fiets te reizen. De fietsenstalling voor het evenement komt vlak naast de ingang van het festival - er komt ook beveiliging en extra verlichting.

De line-up voor het Paradise City festival van dit jaar omvat DJ Tennis, Shanti Celeste, Dixon, Weval, Kerri Chandler, Courtesy, Jane Fitz B2B John Talabot, en Octo Octa.

Meer informatie over het festival Paradise City

Categorieën

nl_BEDutch