Cabaret Mademoiselle - brengt de geschiedenis van Brussel tot leven!

Cabaret Mademoiselle zijn de scène-vangers van het Brusselse nachtleven, en zij hebben hun krachten gebundeld met die van de Brusselse Stadsmusea om enkele van de culturele en historische hoogtepunten van de stad in de kijker te zetten.

"Het idee is om residenties en vernieuwende projecten in onze culturele sites te ondersteunen..." legt Delphine Houba uit. Houba is schepen van cultuur, toerisme en grote evenementen van de stad Brussel.

De gemaakte video's volgen de sterren van Cabaret Mademoiselle tijdens hun bezoek aan het Stadsmuseum om de maquette van het 13e-eeuwse Brussel, de Sint-Michielsweervaan, het Saluces-altaarstuk, de gebeeldhouwde profeten van het stadhuis, het schilderij van het bombardement van de Grote Markt in 1695 en natuurlijk Manneken Pis te bewonderen.

Ik sprak met projectleider Rémi Foulon en ook met Eléonore Duchêne - de community manager van het Brussels Stadsmuseum - voor een blik achter de schermen van de samenwerking met Cabaret Mademoiselle.

Wie is uw doelgroep voor de inhoud die met Cabaret Mademoiselle is gecreëerd?

Het idee om samen te werken met Cabaret Mademoiselle was om een publiek te bereiken dat ons museum niet echt bezoekt of zelfs niet kent. Het was ook een manier om nieuwe volgers aan te trekken voor onze Facebook-pagina, en ook om nieuwe en leuke inhoud te creëren voor onze huidige volgers op sociale media.

Zult u in staat zijn de doeltreffendheid van de gecreëerde inhoud te meten?

Het effect van de video's op het aantal bezoekers van het museum zal moeilijk te meten zijn, maar we hebben een aantal opmerkingen ontvangen van mensen die zeiden dat ze graag naar het museum wilden komen - we hopen dat we in de nabije toekomst een aantal nieuwe bezoekers zullen krijgen.

We kunnen de effectiviteit van onze inhoud meten aan de hand van het aantal views per video. De Cabaret Mademoiselle video's bereiken elk een gemiddelde van meer dan 4.250 mensen. Andere video's bereiken meestal rond de 1.000 mensen.

Drag heeft nu zo'n mainstream plaats in onze cultuur, zou het je verbazen als je negatieve feedback op deze campagne krijgt?

Tot nu toe hebben we één negatief commentaar gekregen op de eerste video. Voor de rest zijn de reacties ongelooflijk positief.

We waren voorbereid op negatieve commentaren - want dat is heel gewoon op sociale media - maar we zijn bijzonder blij met de feedback die we hebben gekregen.

Het was ook een goede oefening in crisiscommunicatie - het was belangrijk voor ons om op die negatieve opmerking te reageren op een zeer feitelijke, niet-emotionele manier, en dat werkte vrij goed.

Zullen we meer inhoud zien van Cabaret Mademoiselle?

We hebben een ander project met Cabaret Mademoiselle - op de Facebook-pagina @GardeRobeMannekenPis. Elke video bevat een mode-kritiek van een kostuum ontworpen voor de Manneken-Pis.

Wat hoop je dat mensen voelen als ze kijken naar de Cabaret Mademoiselle inhoud die is gemaakt?

We willen dat de mensen weten dat het Museum van de Stad Brussel een veilige ruimte is en dat iedereen welkom is.

De meeste toeschouwers van Cabaret Mademoiselle weten niet echt wat er zich in het Maison du Roi op de Grote Markt afspeelt. Wij hopen dat de video's hen ertoe zullen aanzetten het museum te bezoeken.

De video's geven een nieuw en fris beeld van het museum en de collectie.

Categorieën

nl_BEDutch