Het bloementapijt keert terug naar de Grote Markt in augustus

Na een afwezigheid van twee jaar, de spectaculaire Bloementapijt keert in augustus terug naar Brussel en tovert de kasseien van de Grote Markt om tot een bloemenkunstwerk.

Het concept van het Bloementapijt is geïnspireerd op een tentoonstelling in Oudenaarde. Het is een traditie die in Brussel al sinds 1971 in ere wordt gehouden. Dit jaar zal de tentoonstelling te zien zijn van 12 tot 15 augustus. Het is de 22e keer dat het bloementapijt wordt gemaakt.

"Het Bloementapijt is een niet te missen evenement op de culturele en toeristische kalender...", aldus Delphine Houba, schepen van Cultuur, Toerisme en Grote Evenementen van de Stad Brussel en voorzitter van de Vereniging Het Bloementapijt van Brussel. "De Stad Brussel is blij met de terugkeer van de begonia's en dahlia's."

"De terugkeer van het Bloementapijt zet het weer op de agenda als hoogtepunt van het zomertoerisme in Brussel..." aldus Fabian Maingain, Brussels Schepen van Economische Zaken. "Dit evenement ondersteunt ook de horeca en de winkels in het stadscentrum."

Het ontwerp van dit jaar is een eerbetoon aan de eerste Bloemendans die door Brussel werd georganiseerd. Belangrijke elementen zijn Sint-Michiel de Aartsengel en de Belgische Leeuw. Het ontwerp voor 2022 is een samenwerking tussen Roo Aguilar Aguado en Koen Vondenbusch.

"Dit jaar hebben we ook andere in Vlaanderen gekweekte bloemen, zoals de chrysant, in de bloemensamenstelling opgenomen, om de verscheidenheid van onze sierteelt te benadrukken...", verklaart Filip Fontaine, algemeen directeur van VLAM, het Vlaams agentschap voor landbouwmarketing, partner van de Bloementapijt en van de editie 2022.

Meer weten over het Bloementapijt in Brussel

Categorieën

nl_BEDutch