ILGA-Europe komt bijeen in Brussel voor een "queer" gala

Geschreven door Leon Gabriel

Deze week in Brussel, ILGA Europa bracht haar queer gemeenschap samen voor een netwerkavond die plaatsvond in LaVallée in Molenbeek. Ket magazine was aanwezig voor een ontmoeting met Mehmet Akin, communicatieverantwoordelijke van ILGA Europe.

"Wat een geluk dat we elkaar eindelijk kunnen ontmoeten..." glimlachte Akin. "Na twee jaar zonder fysieke ontmoetingen!"

ILGA Europa is een afdeling van de internationale organisatie ILGA, die in 1978 is opgericht. ILGA Europe is opgericht in 1996 en heeft haar hoofdkantoor in onze hoofdstad.

"Onze rol is om de spelers in de sector in beweging te brengen en de verbinder, de schakel te zijn..." legt Akin uit. "We verenigen activisten met bondgenoten en verbinden institutionele actoren met kwesties die ons en de beweging als geheel aangaan. Met dit in ons achterhoofd bouwen we aan strategische partnerschappen met LGBTI-bondgenoten in de samenleving, zoals de particuliere sector; maar over het algemeen hebben we ook meer allianties tussen LGBTI en andere bewegingen voor gelijkheid en sociale rechtvaardigheid."

"ILGA Europe spreekt over de realiteit van het LGBTI-leven en -activisme en belicht de krachten voor verandering, zowel negatief als positief..." vervolgt Akin. "Om dit op een geloofwaardige manier te doen, zorgen we ervoor dat we een overzicht hebben van wat er speelt; met andere woorden, een begrip van de positieve en negatieve kwesties die LGBTI-mensen raken. ILGA-Europe is er om de stemmen en de kwesties te versterken die in onze samenlevingen te vaak terzijde worden geschoven."

Het evenement was een zeer geslaagde netwerkavond, die nog werd versterkt door de aanwezigheid van het Sing Out Brussels koor.

Categorieën

nl_BEDutch