Brussels Design September is het antwoord op onze interieur dilemma's

Brussel Design September brengt musea, galerijen, ateliers, scholen, winkels en nieuwe gemeenschappelijke ruimtes samen om het beste van de Brusselse creativiteit op het vlak van design en innovatie voor het voetlicht te brengen.

Door middel van een uitgebreid activiteitenprogramma zal het evenement het publiek de gelegenheid bieden ontwerpers te ontmoeten en vragen te stellen over kwesties zoals het milieueffect van de ontwerpsector.

Naast de vraag of een object nuttig of mooi is, wordt steeds meer belang gehecht aan het begrip "duurzaamheid". De impact op het milieu gaat verder dan het proces en het materiaal dat wordt gebruikt om een voorwerp te vervaardigen, er moet ook rekening worden gehouden met de manier waarop het voorwerp wordt gebruikt en wat de impact is op iemand die het product gebruikt. Het is een fascinerend gebied voor discussie en onderzoek.

Het thema van Design September dit jaar is "Design is the answer". Op het programma staan ontwerpers die actief zijn op het gebied van upcycling en circulair en collaboratief design.

Meer weten over Brussels Design September

Categorieën

nl_BEDutch