Maak deel uit van de festiviteiten met het Regenbooghuisfestival

Als je op zoek bent om wat queer ervaringen toe te voegen aan je sociale agenda, bekijk dan de evenementen die worden gepresenteerd als onderdeel van de Regenboog Huis festival.

Komende hoogtepunten

Wat is het Regenboog Huis Festival?

Dit zomerfestival voor de queergemeenschap in Brussel is terug en loopt nog tot 31 juli.

Het thema voor het festival van dit jaar is: "Wij zijn hier, wij zijn queer". Deze historische zin, die in 1992 door de activistische organisatie Queer Nation werd uitgesproken, weerspiegelt de wens van het festival om de openbare ruimte terug te winnen. Het is ook een manier om de belangstelling en nieuwsgierigheid te wekken van het grote publiek, dat steeds nieuwsgieriger wordt naar de evolutie van de gemeenschap. Tenslotte biedt het festival de mogelijkheid om de specifieke kenmerken van elke groep in onze gemeenschap te belichten.

Dit jaar concentreert het festival zich op evenementen die het grote publiek de kans geven om de queerbevolking van Brussel te ontmoeten, waarbij de LGBTQIA+-bevolking in het centrum van de meeste evenementen blijft staan.

Kom meer te weten over het Rainbow House Festival

Categorieën

nl_BEDutch