Wat is er te doen in Brussel?

Pak uw agenda er maar bij, er is altijd wat te zien en te doen in Brussel.

Hier zijn enkele gebeurtenissen die ons deze week zijn opgevallen.

Feest van de Franse Gemeenschap

Op 27 september nemen de Bibliotheek, het Cultureel Centrum en de gemeente Jette bezit van het Kardinaal Mercierplein om u een dag vol emoties en nieuwe curiosa voor te schotelen!

27 september

Wereldkampioenschappen Poëzie Slam

Op 27, 28 en 29 september 2022 vinden de Wereldkampioenschappen Poetry Slam plaats in Kinepolis in Brussel. Met deze moderne vorm van poëzie proberen slammers van over de hele wereld elkaar te overtreffen met hun taal. Gedurende de hele week zal er ook een gevarieerd randprogramma zijn voor het lokale & internationale publiek.

Tot 30 september

Orgelfestival

Een gratis evenement, met vijf afzonderlijke optredens. De locatie is Eglise du Béguinage.

Tot 29 september

Festival: Toots 100

Toots Thielemans, de virtuoze muzikant en jazzman uit de Marollenwijk, zou op 29 april 2022 100 jaar geworden zijn. Ter gelegenheid daarvan viert Brussel zijn beminnelijke persoonlijkheid en zijn muzikale wereld met verschillende evenementen: een meeslepende tentoonstelling in KBR met archieven en de soundtrack van zijn leven, een hommageconcert in Boza, een feestweekend en vele andere verrassingen tot eind september.

Tot 30 september

Art on Paper, de internationale beurs voor hedendaagse tekeningen in Brussel

Art on Paper presenteert in het hart van Brussel een uniek panorama van de kwaliteit en diversiteit van hedendaagse benaderingen van de tekenkunst door de organisatie van een internationale beurs gewijd aan deze praktijk.

6-9 oktober

Museum Night Fever

Museum Night Fever keert terug op zaterdag 22 oktober 2022 van 19u tot 01u in 34 musea over heel Brussel. Het programma van deze alleszins redelijke museumnacht is een carte blanche voor jonge kunstenaars van allerlei slag.

22 oktober

Metamorfosen

Deze nieuwe performance kan het best worden omschreven als een 'noise play' waarin alle stemmen live worden verwerkt. In het betoverende klanklandschap dat zo ontstaat, is de stem geen uitdrukking van menselijk handelen, maar eerder een meer-dan-menselijk ding. Een stem is een ding geleend van de wind, dat mensen en niet-mensen verstrikt in eindeloze ventriloquilles, refreinen en echo's, zonder ooit aan een van beiden toe te behoren.

9 november

Bruxelles sur Scènes

Ga op ontdekkingstocht naar het culturele leven dat bloeit in de vele Brusselse cafés en theaters. Van 1 tot 30 november 2022 nodigen de COCOF en visit.brussels u uit op de vijfde editie van het Brusselse café-theaterfestival.

1-30 november

Tsjechisch voorzitterschap van de Raad van de EU

Met creativiteit in het achterhoofd biedt het Tsjechisch Centrum Brussel een uitzonderlijk cultureel programma aan ter gelegenheid van het Tsjechische voorzitterschap van de Raad van de EU. Zes maanden lang wordt talent in al zijn vormen tentoongesteld: hedendaagse kunst, sportieve uitdagingen, literatuur en modeshows. Hoogtepunten van het rijke programma zijn onder meer een openingsconcert van de Philharmonia van Praag, een tentoonstelling van kunstenares Milena Dopitová in Bozar en een Tsjechisch poppenfestival dat het jonge publiek in vervoering zal brengen!

Tot 31 december

Brussel Kaart

Een van de eenvoudige manieren om het meeste uit uw bezoek aan Brussel te halen is de Brussel Kaart.

Koop hem online en kies een kaart voor 24 uur, 48 uur of 72 uur - het is uw paspoort om de stad te verkennen.

De voordelen van de Brussels Card zijn onder meer:

  • Gratis toegang tot de permanente collecties van 49 musea - inclusief meerdere bezoeken. Voor sommige speciale evenementen is een extra ticket nodig, maar de meeste tijdelijke tentoonstellingen van musea zijn inbegrepen in de Brussels Card.
  • Kortingen op de belangrijkste toeristische attracties, rondleidingen, winkels, restaurants en bars.
  • Een gratis geïllustreerde informatiegids met onder meer een stadsplattegrond en een museumplattegrond.

U kunt ook een aantal extra opties toevoegen aan uw Brussels Card pakket.

Een populaire keuze is om het openbaar vervoer erbij te nemen. Hiermee kunt u gratis en onbeperkt reizen met alle vormen van openbaar vervoer in Brussel: bus, tram en metro.

Een andere optie is de Hop-on-Hop-off bussen, die u maximale flexibiliteit bieden als u door de stad navigeert.

Als het Atomium op het programma van uw bezoek aan Brussel staat, kunt u met uw Brussels Card het Atomium als extra optie nemen en zo de wachtrij omzeilen voor onmiddellijke toegang.

Een 24 uurs Brussels Card kost €29.

Ga naar www.visit.brussels om online te kopen.

Categorieën

nl_BEDutch