Hoe vier je Halloween?

Halloween kan een heel leuke tijd van het jaar zijn - behalve dat het een goed excuus is om heel veel snoep te eten, is er ook verkleedkleding en zijn er over het algemeen leuke feestjes.

Waarom is Halloween als een homo kerstmis?

Als homoseksuele kinderen moesten we tijdens onze jeugd veel van onszelf verbergen - onze emoties en vaak ook onze creativiteit onderdrukken. Halloween is altijd die tijd van het jaar geweest waarin we werden aangemoedigd onze freak vlag te laten wapperen.

Met Halloween kun je doen wat je wilt, je kunt zijn wie je wilt. Veel dragqueens zullen je vertellen dat ze hun dragcarrière zijn begonnen met Halloween - het is een unieke kans om nieuwe dingen te proberen.

Halloween is ook een feestdag waarop je samen bent met je vrienden en je homoseksuele familie. Het is een avond om te feesten en laat uit te gaan, er wordt niet verwacht dat je aan tafel moet gaan zitten voor een beleefd diner, of dat je je moet inhouden terwijl de cadeautjes worden geopend.

Halloween gaat over een beetje loskomen, en loslaten.

Wat is een goed Halloween kostuum voor homo's?

Als je naar een Halloweenfeest gaat, moet je goed nadenken over je kostuum.

Hoe je het ook viert, het is de moeite waard om wat tijd te investeren in het verkleden en in je rol te kruipen - al is het maar voor de likes van je Insta-volgers.

Technisch gezien moet je kostuum een beetje griezelig zijn, maar het valt niet te ontkennen dat je het ook een beetje sexy, zo niet ronduit sletterig wilt hebben.

Halloween is een verkleedpartij waarbij minder absoluut meer is.

Wat is er te doen in Brussel deze Halloween?

Spookachtige musea

De musea van de stad komen in de geest van het seizoen. Zo zijn er de Ga'goh'sah in het Kunst- en Geschiedenismuseum - deze gebeeldhouwde houten Iroquoismaskers nemen de contouren aan die de sjamanen hen hebben gegeven. Deze fascinerende gezichten, die als krachtig en zeer gevaarlijk worden beschouwd, zouden krachten bezitten om kwade spreuken en ziekten af te weren. Of ga naar het Wiertz Museum - gefascineerd door de dood, bleef Antoine Wiertz angstaanjagende taferelen en dramatische onderwerpen schilderen, dit is gotische kunst op zijn macaberst. Als griezelige kunst uw ding is, ga dan naar de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten - hoogtepunten zijn het werk van James Ensor en zijn viering van skeletten. Er zijn ook de groteske waterspuwers en zandstenen beelden van het Koningshuis. Cultuur kan best eng zijn!

Griezelige begraafplaatsen

De begraafplaatsen van Brussel, Laken, Molenbeek en Dieweg nodigen uit tot een wandeling langs de grafstenen.

Een begraafplaats is die heerlijke botsing van dood, verdriet, geschiedenis, kunst en drama.

Griezelige feesten

Thé Dansant presenteert Dia de los Muertos Fluo - kleur brengen in het feest van de doden. Dit is een afternoon tea dance, maar je mag wel je beste Halloween-kostuums uit de kast halen. De line-up bestaat uit Citizen Kain, Sylphomatic en Paige Tomlinson.

Als u van een beetje Latijnse flair houdt, presenteert Centre Culturel Bruegel in Marolles een viering van dia de muertos. Dit is een buurtfeest rond een groot altaar met kaarsen, waar iedereen wordt uitgenodigd een offer te brengen.

Spookachtige rondleidingen

Dompel uzelf onder in de film noir vibe van de stad met een crime tour door Brussel. Tour leaders Brussels by Foot nemen u mee langs de bezienswaardigheden van de grote misdaadzaken die door de eeuwen heen het nieuws hebben gehaald.

Categorieën

nl_BEDutch