Gérald Kurdian deconstrueert mannelijkheid met een fantasie-opera

Om het mannelijke te disidentificeren, onderzoekt Gérald Kurdian gemarginaliseerde activistische scènes en verzamelt hij een waar archief van teksten, opnames, foto's en films in de vorm van een dagboek. Het is dit archief dat nu het primaire materiaal vormt voor X! (een fantasie-opera).

Halverwege tussen documentaire, live elektronische muziek en performance, is X! (een fantastische opera) is een muzikale fabel. Het is een gelegenheid voor Gérald Kurdian om ons uit te nodigen op een rondleiding door hun geheugen, om de flamboyante individuen die ze hebben ontmoet te portretteren, en om een kleine vertelling om te zetten in een collectieve ervaring.

X! (een fantasie-opera) portretteert huidige activistische culturen en is een koormanifest voor een gevoelige revolutie die het belang benadrukt van zorg, luisteren en collectieve ficties in de gezamenlijke uitvinding van onze toekomst.

Lees meer over X! (een fantasie-opera)

Categorieën

nl_BEDutch