De LGBTQ-gemeenschap van Brussel geeft de FIFA een rode kaart

RainbowHouse Brussel en Brussel Gay Sport roepen de FIFA op zich onvoorwaardelijk te houden aan haar verbintenissen, haar waarden in de strijd tegen alle vormen van discriminatie en de bescherming van de mensenrechten.

Concreet gaat het erom dat de FIFA de Rode Duivels toestaat de "One Love"-armband te dragen tijdens de wedstrijden van de nationale ploeg in Qatar.

De One Love armbanden werden door een aantal deelnemende teams gebruikt om de aandacht te vestigen op de mensenrechtenkwesties rond Qatar, het gastland van het WK. De FIFA heeft echter bepaald dat de One Love armbanden niet mogen worden gedragen tijdens wedstrijden en dat spelers een gele kaart krijgen als ze deze regel overtreden. Ploegen als Engeland hebben zware kritiek gekregen van de LGBTQ-gemeenschap omdat ze voor deze druk van de FIFA zijn gezwicht.

RainbowHouse Brussels en Brussels Gay Sports pleiten voor alle LGBTQIA+ activisten, gemeenschapsorganisaties en bondgenoten. Ten eerste vragen ze dat iedereen LGBTQIA+-vlaggen laat wapperen tijdens de hele WK-wedstrijd. Ten tweede wordt er op woensdag 23 november om 17.45 uur een evenement georganiseerd - iedereen komt samen in RainbowHouse Brussel om zijn stem te laten horen en de FIFA een rode kaart te geven.

Categorieën

nl_BEDutch