Nieuwe podcastserie: Queer Your EU om LGBTQIA+ stemmen in Europese instellingen te versterken

Nu de verkiezingen voor het Europees Parlement voor de deur staan, is burgerparticipatie bij het vormgeven van de toekomst van de Europese Unie van het grootste belang. ELMA en Forbidden Colours onthullen met trots 'Queer Your EU', een korte podcastserie gericht op het vergroten van de LGBTQIA+ perspectieven in de Europese politiek.

Elke aflevering gaat in op thema's als discriminatie, gezondheid, familierechten en het bestrijden van anti-genderbewegingen. Door middel van gesprekken met EU-beleidsmakers, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en LGBTQIA+-verenigingen wordt begrip gekweekt voor de uitdagingen waar de gemeenschap voor staat.

De serie wordt opgenomen in Brussel, het hart van de Europese besluitvorming, en is bedoeld om dicht bij de beleidsmakers te staan. In de eerste aflevering verkennen Lisanne en Vincent de structuur van de EU en LGBTQIA+-rechten. Latere afleveringen bevatten discussies met Europarlementariërs.

Luister nu naar 'Queer Your EU', een pleidooi voor een inclusief Europa voor iedereen: luister hier op Spotify

Aflevering 1 :

Aflevering 2 :

Categorieën

nl_BEDutch