visit.brussels (c) Jean Paul Remy

Red de Veilige Ruimtes!

De bars van het Regenboog Dorp lanceren hun crowdfunding campagne.

#ZUURde crowdfundingcampagne is de queer bars in Brussel niet vergeten! Een maand na de start van de Brusselse #ZUUR campagne lanceren queer bars, verenigd door de vereniging SyndiGay (Brusselse federatie van holebi-bars, -winkels en -clussen), hun crowdfundingcampagne met de steun van het platform Growfunding. Het gaat om een campagne met een dubbele impact, die zowel bedoeld is om Brusselse bars in moeilijkheden te helpen als om economische spelers en verenigingen te promoten.

Veilige en vriendelijke ruimtes stellen de LGBTQI+ gemeenschap in staat om samen te komen en contacten te leggen, maar het helpt nog meer bij de zichtbaarheid van alle diversiteit. Brussel gelooft in het koesteren van beide ruimten en de diversiteit die daarmee gepaard gaat. Veilige ruimtes zijn er voor iedereen - ze laten iedereen toe zich echt en authentiek te uiten zonder te oordelen. Dat is precies het soort gemeenschap waar Brussel in gelooft - een zorgzame en vriendelijke gemeenschap. Doe met ons mee aan een daad van vriendelijkheid en begrip en steun je lokale LGBTQI+-vriendelijke ruimtes, want zij zijn er altijd voor jou geweest.

Dank aan ZUUR, kunnen queer mensen hun favoriete bar in Brussel steunen. In ruil voor je steun krijg je een ZUUR biertje, beloningen van de bars zelf of beloningen van andere organisaties in Brussel. 

Naast de bars van het Regenboogdorp zijn de deelnemende organisaties Belgische trots, L-Tour, Brussel Rainbow Supporten de Atomium & Design Museum Brussel. Dit initiatief steunt LGBTQIA + organisaties in Brussel en verwelkomt queer toeristen in onze stad. 

Volledige steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Brussel is trots op zijn diversiteit en streeft ernaar de LGBTQIA + hoofdstad van Europa te zijn. De Rainbow Village van Brussel is gelegen in het hart van de stad, net achter de beroemde Grote Markt. "De queer gemeenschap is zeer actief in Brussel en biedt een aantal evenementen en bijeenkomsten aan haar Brusselse, Belgische en internationale publiek," zegt Frédérick Boutry, hoofd nachtleven en LGBTQIA + bij visit.brussels. "In 2019 verwelkomde Brussel tienduizenden Europese queer toeristen tijdens PRIDE en grote homo-evenementen zoals de verjaardag van La Démence - waar meer dan 12.000 mensen van meer dan 100 verschillende nationaliteiten op afkwamen. Deze bezoekers worden erg gemist in Brussel, maar ze zullen zo snel mogelijk terugkeren. Daarom steunt visit.brussels dit project dat zeker in de smaak zal vallen bij het internationale publiek dat een sterke band heeft met Brussel."

Met de Belgische Trots.

Laurent Mallet, voorzitter van Belgian Pride: "LGBTQIA + bars zijn een belangrijk deel van de gemeenschap. Ze laten ons toe elkaar te ontmoeten op veilige plaatsen. Na meer dan een jaar Covid-19 hebben we allemaal nood om elkaar terug te zien, fysiek. Daarom heeft Belgian Pride zich aangesloten bij dit growfunding-project dat enerzijds bars steunt en anderzijds Belgian Pride. Het ondersteunen van LGBTQIA + bars is dus essentieel!"

Het belang van queer bars voor onze gemeenschap.

Frederick Da Soghe, uitbater van STAMMBAR en voorzitter van SyndiGay*, dat alle LGBTQIA + etablissementen groepeert: "De kracht van Brussel is dat alles een kwestie van solidariteit is. In de loop der jaren is er een echte duurzame band ontstaan tussen de uitbaters en het lokale en internationale cliënteel. Queer bars zijn belangrijke pijlers van de gemeenschap en de buurt. Na enkele maanden van sluiting, worstelen we om het hoofd boven water te houden. Deze campagne stelt ons in staat te overleven en opnieuw contact te leggen met onze klanten in België en daarbuiten. Het is duidelijk dat het publiek ons zijn solidariteit betuigt met alle bijdragen die al zijn geleverd. Verschillende etablissementen hebben in slechts enkele dagen een bemoedigend bedrag gestort. Ongeacht de grootte of de bekendheid van het etablissement, is het belangrijk om samen te blijven. Tegelijkertijd willen wij deze vrijgevigheid delen door de bijdragers de mogelijkheid te bieden een vereniging te steunen die mensen in nood helpt. Dit is een mooie manier om te laten zien dat solidariteit verder gaat dan alleen onze eigen activiteiten."

Dankzij de bars van de Rainbow Village reiken we ook de hand naar de queer gemeenschap buiten België.

"Diversiteit is een van de fundamentele waarden van Growfunding", legt Anne-Sofie Vandersmissen, communicatieverantwoordelijke van Growfunding vzw, uit. "Vanaf het begin richtte ZUUR zich op heel Brussel, de verschillende buurten en gemeenschappen. We zijn er trots op dat de campagne nu nog verder gaat. Dankzij de bars van de Rainbow Village bereiken we nu ook de queergemeenschap buiten België. Het is alvast een mooi voorbeeld van solidariteit over de grenzen heen dat we graag faciliteren!"

Wilt u uw favoriete Brusselse café een duwtje in de rug geven?

Ga naar www.growfunding.be/zuur, doe een bijdrage en ontvang een fles #ZUUR en een beloning zodra de cafés weer open gaan.

Categorieën

nl_BEDutch