Lámina Queer Space of Het vinden van de gemeenschappelijke grond

Lámina is een queer en trans-feministisch cultureel project dat intersectioneel en inclusief wil zijn. De cultureel ruimte opgericht door Indigo Canullo Stefanelli en Betel Mabille biedt creatieve workshops, lezingen, momenten van sharing&care, rondetafelgesprekken, onderzoeksmogelijkheden, screenings, lezingen, tentoonstellingen, coworking en instrumenten voor sociale emancipatie. De waarde van persoonlijke ervaringen is essentieel bij Lámina Queer Ruimte.

QUEER zijn ze en ze willen queer folx & women vieren zoals ze dat verdienen. Zoals Indigo zegt: "Zonder vertegenwoordigingen, voelen we ons alleen en verloren. Als we niet weten dat er iemand anders -zelfs maar één persoon- bestaat met wie we ons kunnen identificeren... geloven we dat we de enigen zijn. De enige die iets voelt, iets leuk vindt, op iets lijkt. Als we ons verzamelen, voelen we ons sterk en bevoegd. We voelen ons de baas. We voelen ons gevalideerd en levend."

DE GEMEENSCHAPPELIJKE GROND is Lámina Queer Space eerste fysieke evenement in Galerie Toison d'Or. Verschillende queer kunstenaars, van verschillende achtergronden en media, zijn uitgenodigd om hun kunst te tonen in het hart van Elsene. Het openingsevenement is op donderdag 24 juni met live optredens van TUMBA, Ephélide//de mots, Biche de Ville, Camille Pier en Nina Fafchamps & Jean Samuel N'Sengi. De tentoonstelling gaat door tot 8 juli met artiesten Harmony Masego Benegusenga, Jean Samuel N'Sengi, Leyla Cabaux (ley.cab), Fatma Ben Aissa, Wafa Ben Romdhane aka Waf, Emmanuel Cortés, Loup KASS, Miska Tokarek en Camille Dejean.

"Een schreeuw om ons bestaan. Onze queer lichamen verdienen het om te bestaan. Onze queer lichamen verdienen het om te resoneren. Onze queer lichamen hebben een gemeenschappelijke grond onder hun voeten. Ze zijn gegrond in pijn en trauma, maar ook vreugde en groei."

Categorieën

nl_BEDutch