Klinkt als een avondje uit bij Nuits Sonores

Van 6 tot 10 oktober zal de 4e editie van Nuits Sonores zal worden gepresenteerd - in de fabelachtige omgeving van Bozar, in de warmte van C12binnen de gastvrije en verenigende muren van LaVallée.

Vijf dagen lang biedt het festival een verkennend en vernieuwend muziekprogramma - waar een hedendaags elektronisch kunstenaar als Max Cooper de postmoderne componist Bruce Brubaker kan ontmoeten voor een eerbetoon aan Philip Glass, waar institutionele muziek zal worden gehekeld door een nieuwe garde subversieve musici, zoals het neo-classicisme dat wordt verdedigd door de Poolse musici Hania Rani & Dobrawa Czocher, waar muziek zal flirten met dans, cinema en performance, met name met de creatie Deep See Blue Surrounding You, een project van videokunstenaar en beeldend kunstenares Laure Prouvost, die musici als Flavien Berger en Lafawndah op het podium zal uitnodigen. Fans van Rokia Bamba zullen ook blij zijn.

Op zondag 10 oktober vindt een speciale avond van Queer Future Club plaats - een mystieke ervaring met een optreden van Judassime en Djs Cherry B Diamond, Gamine, Azo, Tarots door Coco Chamel en Installatie door Never Sceno.

Het European Lab forum werkt nauw samen met het Nuits sonores Brussels festival om Europese kunstenaars, activisten, denkers en journalisten te selecteren en met elkaar in contact te brengen die er vast van overtuigd zijn dat cultuur en de media het potentieel hebben om onze noodlijdende samenlevingen te transformeren; dat denken een feest is; en dat kunst en activisme het antwoord zijn op de uitdagingen van vandaag. De vierde editie van European Lab Brussels, georganiseerd in samenwerking met Bozar, zal zich richten op twee urgente kwesties: gastvrijheid en gelijkheid.

Programma: 

Woensdag 6 oktober. 

CONCERT Max Cooper & Bruce Brubaker presenteren Glassforms + Hania Rani & Dobrawa Czocher 

Bij Bozar 

Donderdag 7 oktober. 

EUROPEES LAB BRUSSEL bij Bozar 

CONCERT Nala Sinephro in Bozar 

Vrijdag 8 oktober. 

EUROPEES LAB BRUSSEL bij Bozar 

CONCERT Deep See Blue Surrounding You, Flavien Berger, Lafawndah, Laure Prouvost bij Bozar 

AFTERPARTY Daniel Avery b2b HAAi, Mika Oki b2b Dziri, Rokia Bamba, Mim Suleiman, AliA bij C12 

Zaterdag 9 oktober.  

ALTERNATIVE HUB - MODULAR JAM Simon Halsberghe, Weird Dust, Sara Dziri, Maoupa Mazzocchetti bij LaVallée 

AFTERPARTY It's Complicated (David Shaw & Strapontin), JASSS, Aroh b2b Kuba'97, M I M I, TSVI / Anunaku, Le Motel b2b Darwin at C12 

Zondag 10 oktober. 

ALTERNATIEVE HUB - QUEER FUTURE CLUB Azo b2b Gamine bij LaVallée 

De gesprekken omvatten Alexandra Jouclard, An Vandermeulen, Apotome met Khyam Allami, Camille Louis, Cyril Tomas-Cimmino, Fatima-Zohra Ait El Maâti, Judith Depaule, Maja-Ajmia Zellama, Marie Walter-Franke, Nicholas Kumba, Rojin Açilan, Sara Prestianni 

Categorieën

nl_BEDutch