Vostock: Voor 8 euro heb je altijd een leuk avondje uit in Brussel!

De gebeurtenis heet "Vostock Warehouse Rave" en het vond plaats aan het einde van dit eindeloze feestweekend van 1 november. Als decor voor deze rave party, La Zinz, avenue du Port 49, wij zijn net tegenover Tour et Taxis aan de rand van het kanaal. Een grote loods, biedt plaats aan ongeveer 300 mensen, in het midden ervan, een geïmproviseerde tent, waaronder, een lichtspel en een geluidsinstallatie electro muziek uitzendt die goed is voor de oren.

Vrij jong, trendy en gemengd publiek, je voelt je snel op je gemak en ontdekt al snel dat de avond echt inclusief is... Inclusief, door de aanwezigheid van dit diverse publiek, een ware afspiegeling van wat vandaag de dag een geslaagde avond in Brussel is.

Deze avond is ook inclusief omdat hij toegankelijk is voor zoveel mogelijk mensen, dankzij een onklopbare prijs. Een entree tegen de voorgestelde prijs van 5 euro, en een biertje voor 1 euro is de winnende combinatie voor een geslaagde avond. De avond begon om 18.00 uur en eindigde om 22.00 uur, voor mij een budget van 8 euro en daarbij had ik een paar gelukkige uren van zeer goede muziek op een veilige en gastvrije plek. De line up verwelkomde Bon Public (Magma collectief), Moogly (Insonitus Records/BoOMshankar prod) en natuurlijk als afsluiter Johan Vosto.

Achter deze organisatie ging Johan Vosto (echte naam Joeri Jessen) schuil, de jongeman begon in verzet tegen de corona-crisis ondergrondse feesten voor jongeren die een uitlaatklep zochten. Daarvoor had Johan besloten afstand te nemen en daarvoor had hij gewoon een busje ingericht om bijna overal in Europa "de drive-by discotheek" aan te bieden.

Joeri Jessen, bijna 30, is al meer dan tien jaar dj en producer. Zijn oren en handen werden getraind in Limburg, daarna in Leuven en nu in Brussel.

Tot op heden hebben Johan Vosto en consorten een dertigtal feesten georganiseerd op verschillende openbare plaatsen in Brussel, van het Atomium tot het Terkamerenbos via een in onbruik geraakte tunnel. Hij vertelde onze collega's van Bruzz dat hij voor geen van deze feesten een vergunning heeft gevraagd. "Tot mijn verbazing heb ik de eerste keer geen politie gezien. Bovendien heb ik altijd eerlijk uitgelegd dat ik geen vergunning had. Als er klachten waren over geluidsoverlast moest ik stoppen, maar de politie zelf maakte er nooit een groot probleem van, ook omdat er altijd zo'n open, vrolijke en toegankelijke sfeer was denk ik . Gedurende al die tijd heb ik maar één PV gekregen. (lacht)".

Johan gaat naar een meer professionele fase voor de organisatie van zijn feesten en dit, terwijl hij de vrije feestkant van het begin wil behouden. En, het minste wat we kunnen zeggen, omdat we het gisteren hebben meegemaakt, is dat het zeer succesvol is. Kortom, wij adviseren u om op uw favoriete sociale netwerken, de discrete informatie van de volgende avond van Johan Vosto te zoeken.

Ontdek meer over Vostock

Categorieën

nl_BEDutch