Trots @ NAVO banket in een Britse residentie in Brussel

KET had de eer te spreken met Dylan White, plaatsvervangend woordvoerder van de NAVO en voorzitter van Proud @ NATO staff resource group. Dit is wat hij ons vertelde over het opmerkelijke evenement van vorige maand in hartje Brussel:

"Proud @ NATO" werd in 2021 officieel erkend als de eerste officiële personeels resource groep van de NAVO. Het doel van de groep is het bevorderen van een diverse en inclusieve werkplek voor LGBTQI+ personeel, door mogelijkheden te bieden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Sinds vorig jaar hebben we verschillende conferenties en evenementen gehouden met honderden deelnemers die zelfs enige media-aandacht kregen in Europa (inclusief een zielige laster door de Russische staatstelevisie), en zo ver weg als Argentinië.

Zoals de secretaris-generaal van de NAVO op onze eerste conferentie zei: "Diversiteit en inclusie vormen de kern van wie we zijn en wat we doen. Wij zijn een alliantie van 30 landen die samenwerken om onze mensen en onze waarden te beschermen: vrijheid, gelijkheid en mensenrechten. Alle middelen en ervaringen benutten maakt ons sterker en beter toegerust voor de toekomst." De NAVO was ook een wereldleider in het erkennen van het homohuwelijk, door in juli 2002 gelijke echtelijke voordelen uit te breiden naar paren van hetzelfde geslacht, op een moment dat Nederland het enige land was dat het homohuwelijk erkende."

Op 17 november was het een eer om in de UK Residence in Brussel te worden ontvangen door de Britse permanente vertegenwoordiger bij de NAVO, David Quarrey, en zijn partner Aldo Henriquez, voor Proud @ NATO's laatste evenement. Tijdens het evenement waren de deelnemers het erover eens dat ze moeten voortbouwen op hun groeiende gemeenschapsgevoel en ruimte moeten blijven creëren voor LGBTQI+ mensen om te gedijen op alle niveaus binnen de NAVO.

Categorieën

nl_BEDutch