LGBTQIA+ groep houdt eerste bijeenkomst in Hongaars parlement

Dertig leden van de parlementaire intergroep "Voor een divers Hongarije" hebben een receptie van 22 internationale ambassades in het Hongaarse parlement bijgewoond.

Ambassadeurs uit de VS, Israël, Nederland, Ierland, Japan, Zwitserland, Canada en Noorwegen waren aanwezig op het evenement, dat werd gehouden om de doelstellingen van de groep "Voor een divers Hongarije" onder de aandacht te brengen.

Dit was de eerste keer dat een grootschalig evenement over LGBTQIA+-gelijkheid werd gehouden in het parlement van Hongarije.

"De bescherming van LGBTQ-rechten en de bevordering van een diverse en inclusieve samenleving heeft de afgelopen jaren in Hongarije een aanzienlijke terugslag gekregen door de talrijke nieuwe wetten die door de parlementaire supermeerderheid van de regeringspartijen zijn doorgedrukt...", legt Bence Tordai, parlementslid in Hongarije, uit. "In ons dagelijks werk in het parlement worden we steeds vaker geconfronteerd met voorstellen van Fidesz die gericht zijn tegen de LGBTQ-gemeenschap en hun fundamentele mensenrechten inperken."

Categorieën

nl_BEDutch