Drag Race Belgique's vijfde aflevering

Hebben jullie allemaal de kans gehad om de aflevering van deze week te zien? Drag Race België wordt elke week op donderdag uitgezonden op Auvio en zondag op Tipik.

Dit is onze recensie van de aflevering, dus dit artikel bevat grote spoilers. Als je de aflevering nog niet hebt gezien, doe dat dan en kom later terug. U kunt ook bijpraten over onze beoordelingen van vorige afleveringen.

Na Mocca Botvan vorige week, zijn de koninginnen terug in de werkkamer en kunnen ze Mocca's afscheidsbericht in de spiegel lezen. Iedereen feliciteert Sleep Couenne voor het winnen van de uitdaging en Susan voor het overleven van de fits lipsync.

Het is een nieuwe dag in de werkkamer, en de mini-challenge is weer een belachelijke maar hilarische. Deelnemers moeten per twee lipsyncen op "Bring back my girls" van RuPaul. De twist is dat ze één lichaam moeten worden. Couenne kiest de paren. Mademoiselle Boop en Susan verslaan de anderen en krijgen de overwinning.

De maxi-uitdaging is aangekondigd en het is eindelijk de meest iconische uitdaging: de Snatch Game! Athena Sorgelikis zal de zanger Serge Gainsbourg imiteren, Perzik zal de helderziende Dominique Lehmann doen, Valenciaga kiest voor de actrice/zangeres Vanessa Paradis, Susan voor de zangeres Soeur Sourire, Boop voor de schrijfster Amélie Nothomb, en Couenne voor de politicus Michel Daerden.

Twee gasten worden uitgenodigd om het Snatch Game te spelen: de zangeres Plastic Bertrand en Juriji Der Kleede enige echte Brusselse koningin van Drag Race Espana. Athena, Couenne, Valenciaga, en Boop lijken echt op de beroemdheden die ze gekozen hebben. Maar grappen zijn moeilijk. Boop, Couenne en Susan hebben een paar grappige, maar we kunnen zeker zeggen dat deze eerste Belgische Snatch Game niet DE uitdaging van het seizoen is.


Terug naar de werkkamer, is het tijd om je klaar te maken voor de runway en om iets meer te weten te komen over de inspiratiebronnen van de koningin voor hun drag, zoals Tim Burton, Angelina Jolie, Barbara Streisand, Nina Hagen of Bjork.

We gaan naar het hoofdpodium en komen samen met de juryleden. LufyMustiien het gastjurylid: Plastic Bertrand.

Het thema van de catwalk is "Nacht van duizend Audrey Hepburn". Elke koningin moet kiezen wat zij denkt dat de meest iconische look van Audrey Hepburn is en deze namaken. Athena's keuze voor de "My fair lady" look met een onthulling is zeer overtuigend. De looks van Boop, Susan en Valenciaga zijn ook prachtig. Couenne's idee van een twist landt niet zo interessant als ze het bedoelde.


Rita Baga vraagt de koninginnen de deelnemer aan te wijzen die volgens hen vanavond moet vertrekken. Valenciaga wordt door al haar zussen aangewezen terwijl zij tegen Peach stemt.

Susan en Athena zijn veilig, Boop is de winnaar van de aflevering en Couenne is tweede. Peach en Valenciaga moeten lipsyncen voor hun leven op het nummer "The Feeling" van Henri PFR. Peach wint de lipsync en mag blijven. Valenciaga moet er vandoor.

Bekijk alle inhoud van Drag Race Belgique op KET Magazine.

Categorieën

nl_BEDutch