Ontmoet Andy Lorbi Ishiringo

Andy Lorbi Ishiringo is Miss Beer België 2023. Ze zijn betrokken bij verschillende queer verenigingen en werken bij Stammbar. Laten we eens kijken wat ze ons te vertellen hadden.

Vertel ons iets over jezelf. Wat is je reis geweest?

Ik ben Andy Lorbi ISHINGIRO en ik ben een queer gender non-conforme migrant hier in België. Ik ben hier al 3 jaar en nu krijg ik terug wat volgens mij van mij had moeten zijn. Daarmee bedoel ik dat ik mijn leven volledig leef en van elk aspect ervan vrij geniet. Alles is OK, ik werk en studeer.

Wat zijn uw huidige of toekomstige projecten?

Ik studeer momenteel sociaal werk zodat ik meer kan begrijpen over hoe deze maatschappij functioneert. Ik stap uit mijn comfortzone, maar ik wil het stigma dat ik tijdens mijn jeugd heb meegekregen gebruiken om het leven van mensen in deze wereld beter te kunnen benaderen en begrijpen.


Wat betekent het voor u om deel uit te maken van de Brusselse queer gemeenschap?

Ik denk dat mijn persoonlijkheid past bij deze mooie gemeenschap en ik blijf deze persoonlijke touch er de laatste jaren in brengen. Ik blijf mijn naam groeien door te doen waar ik het meest van hou.

Wat zijn je queer invloeden?

Miss Beer België 2023 zijn. In een wereld waar mannen in alles dominant zijn, kwam ik in die wedstrijd met alle elegantie van mijn persoonlijkheid, met al het moois dat ik kan tonen, en uiteraard won ik haha. Die titel gaf me wat invloed op de Brusselse berengemeenschap en ik breng een vleugje diversiteit. Het heeft ook mijn zelfvertrouwen versterkt dankzij deze officiële "naam". Ik was al elke dag mezelf, maar nu voelt het alsof ik moet vertegenwoordigen of zichtbaar moet zijn.

Welke Brusselse queer initiatieven vindt u leuk?

Ik doe al een paar jaar vrijwilligerswerk in veel LGBTQIA+ verenigingen. Exaequo was mijn eerste en ik kreeg een geweldige ervaring door te leren over seksuele gezondheid of aids preventie. Ik ben lid geweest van de Regenbooghuis voor een lange tijd ook. Ik werk bij Stembalk dat is een cruising bar en ik hou van mijn werk omdat de bedoeling van de eigenaar is om vooroordelen over de queer gemeenschap te deconstrueren en een meer gastvrije locatie te creëren.

Picture credits: Gaëtan Chekaiban, Bernard André

Categorieën

nl_BEDutch