Dansend homopaar op huwelijksdag

Oproep aan homoparen om samen met ons 20 jaar huwelijk te vieren

1 juni 2023 wordt een historische dag in België omdat het dan 20 jaar geleden is dat de wet het homohuwelijk toestond. Deze wet was een cruciale stap voorwaarts voor gelijke rechten voor koppels van hetzelfde geslacht en maakte de weg vrij voor meer erkenning en acceptatie van de LGBTQ+-gemeenschap in België.

Om deze gedenkwaardige gebeurtenis te vieren, zijn wij verheugd een grootse avond aan te kondigen die op 18 mei in het Design Museum Brussel in Brussel zal worden gehouden. Deze avond zal een unieke gelegenheid zijn om samen te komen en de rechten van homoseksuele paren om te trouwen te vieren. Wij nodigen alle getrouwde koppels van hetzelfde geslacht uit om samen met ons deze belangrijke verjaardag te vieren.

De avond vindt plaats in het kader van de nieuwe tentoonstelling Queer Graphics van het Design Museum Brussel. Deze tentoonstelling bevat graphics, posters en beelden die de geschiedenis en cultuur van de LGBTQ+ gemeenschap vieren. De exclusieve avond is een unieke gelegenheid om deze tentoonstelling vooraf te ontdekken en andere mensen uit de gemeenschap te ontmoeten.

We zijn ons bewust van het belang van deze wet voor de LGBTQ+ gemeenschap in België, en we hopen dat deze avond zal dienen om dit belang te benadrukken en de geboekte vooruitgang te vieren. Twee dagen voor de grote feest- en proteststoet van Pride Brussels 2023 willen we deze viering markeren met een exclusieve avond die de banden binnen de gemeenschap versterkt en de liefde en gelijkheid viert.

Bent u een getrouwd homoseksueel paar en wilt u deelnemen aan deze avond, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We kijken ernaar uit u te ontmoeten en deze belangrijke verjaardag samen te vieren. Samen kunnen we blijven werken aan rechten en gelijkheid voor iedereen.

Nuttige informatie

  • Design Museum Brussel
  • Belgiëplein 1 - 1020 Brussel
  • Datum: 18/05 van 18.30 tot 22.00 uur.
  • Een avond georganiseerd door Visite Particulier vzw, in samenwerking met Ket Mag.
  • Gratis toegang op uitnodiging - Hello@vipa.brussels

Een avond georganiseerd door de Stad Brussel (Cultuur en Toerisme), Visite Particulier vzw, in samenwerking met Design Museum BrusselKet Mag en The Rainbow House Brussel.

Categorieën

nl_BEDutch