Nieuwe Eurostar-campagne gaat verder met LGBTQIA+-zichtbaarheid in heel Europa

De nieuwste reclamecampagne van Eurostar, na de fusie met Thalys, is gelanceerd onder de slogan 'Together we go further'. De campagne, ontworpen door adam&eveDDB en DDB Paris, zal worden uitgezonden op tv en in bioscopen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Nederland en Duitsland, met kunstwerken van tien lokale kunstenaars uit steden die worden bediend door Eurostar.

De reclame benadrukt de Europese waarden van inclusiviteit, uniciteit en duurzaamheid en toont met name twee vrouwen die elkaar ontmoeten op een Eurostar trein en beginnen aan een reis door een levendig tapijt van reismogelijkheden in vijf steden. Deze campagne is strategisch ontworpen om te resoneren met de essentie van creativiteit en opwinding die reizen oproept, met subtiele details in de commercial die de rijkdom van het verkennen van nieuwe bestemmingen weerspiegelen.

Zichtbaarheid is de sleutel

De opname van LGBTQIA+-personen in mainstreamreclame, zoals het portret van twee vrouwen die reizen en contact maken via het Eurostar-netwerk, is een progressieve stap die bij velen weerklank vindt. Het weerspiegelt een groeiende trend naar diversiteit en inclusie binnen media representaties.

Door LGBTQIA+-personen op een positieve en zichtbare manier in beeld te brengen, sluit de campagne van Eurostar aan bij de waarden van inclusiviteit en draagt ze bij tot een meer aanvaardende en ruimdenkende wereld. Een dergelijke zichtbaarheid kan een belangrijke rol spelen in het aanjagen van maatschappelijke veranderingen door de aanwezigheid van LGBTQIA+-personen in elk facet van het dagelijks leven, inclusief reizen, te normaliseren.

Categorieën

nl_BEDutch