Straffe Ketten: Een decennium van inclusiviteit en triomf in LGBTQIA+ Rugby

Al meer dan tien jaar is Straffe Ketten meer dan alleen een rugbyteam in Brussel; het is een baken van inclusiviteit en diversiteit. Na een moeilijke periode in 2016 is het team weer opgeklommen tot 80 actieve leden, een symbool van kracht en veerkracht.

Een smeltkroes van spelers

Straffe Ketten weerspiegelt de levendige diversiteit van Brussel, met een derde van de spelers die Frans spreken, nog eens een derde Nederlands en de rest uit verschillende hoeken van de wereld. Het team getuigt van inclusiviteit en verwelkomt mensen van alle achtergronden en vaardigheidsniveaus, van wie velen nog nooit rugby hadden gespeeld.

Toernooi deelname en training

Hoewel Straffe Ketten niet meedoet aan het traditionele Belgische kampioenschap, neemt het actief deel aan internationale toernooien georganiseerd door International Gay Rugby. Het team neemt jaarlijks deel aan 8-9 wedstrijden met Belgische en buitenlandse teams, wat zorgt voor een rigoureuze voorbereiding en verbetering van de vaardigheden.

Samenwerking met Belgische Rugbybond

Als trots lid van de Belgische Rugby Federatie staat Straffe Ketten in de voorste gelederen als het gaat om pleiten voor inclusiviteit in rugby, vooral als het gaat om transgender spelers. De betrokkenheid van het team gaat verder dan spelen; twee van de leden zijn nationaal scheidsrechter in het Belgisch kampioenschap.

Inclusiviteit in de sport bevorderen

De toewijding van Straffe Ketten aan inclusiviteit strekt zich uit tot het jaarlijks organiseren van open sessies, het verwelkomen van nieuwe spelers en het koesteren van een ondersteunende gemeenschap. Aangesloten bij het Regenbooghuis, hebben de activiteiten van het team en de aanwezigheid in de media een significante impact gehad, waardoor Straffe Ketten een bekende naam is geworden onder de Belgische rugbyclubs.

Visie voor de toekomst

Het primaire doel van het team is duurzaamheid en onafhankelijkheid, naast het opkomen voor de rechten en aanwezigheid van transgenders in het rugby. Door voortdurende inspanningen en belangenbehartiging wil Straffe Ketten een kracht zijn voor positieve verandering in de sport.

Maak contact en leer meer

Geïnteresseerd in rugby of op zoek naar betrokkenheid bij een inclusieve sportgemeenschap? Bezoek de website van Straffe Ketten op www.straffeketten.be om meer te weten te komen over hun reis en initiatieven.

Categorieën

nl_BEDutch