L-Festival is terug voor zijn zevende editie

L-Festival is 10 dagen van lesbische, bi, trans en feministische evenementen in Brussel elk jaar in december georganiseerd door RainbowHouse Brussel. Een rijk en gevarieerd programma voor alle soorten entourages binnen de Lesbische, Bisexuele en Trans* gemeenschappen*. Lesbiennes van alle landen, biseksuelen van alle kleuren, transseksuelen met specs, film buff queers, panseksuelen die graag wandelen, feministen die graag feesten, bondgenoten van alle soorten genders, deze zevende editie van het L-Festival is er voor jullie ! L-Festival wordt gesteund door: Equal.brussels, Stad Brussel, Federatie Wallonië-Brussel, COCOF.

Ontdek het programma : 

Donderdag 25 november om 19:00 

L-Festival 2021 OPENING PARTY ★ 

Rainbowhouse Brussel 

VRIJDAG 26 NOV VAN 18:30-20:30 

Conferentie over de toestemming voor gezondheidszorg door Go To Gynéco en Intime Idée 

RainbowHouse Brussel, Zaal Marsha P. Johnson 

"Wat zijn mijn rechten en plichten als patiënt? Hoe zit het met die van de gezondheidswerkers? Kan ik nee zeggen? Wat is aanvaardbaar en wat niet? Als u zich deze vragen stelt, is onze conferentie "toestemming in de zorg" iets voor u! Wij zullen proberen u tijdens deze bijeenkomst enkele antwoorden te geven door ons te concentreren op de gynaecologische zorg. Na een informatief gedeelte door de sprekers van Go To Gyneco! en Intime Idée, zal een tijd van rondetafelgesprekken de deelnemers die zich wensen uit te drukken de kans geven om de reflectie te voeden. Wij verdedigen het recht van iedereen om over zijn eigen lichaam te beschikken. Uw toestemming telt en uw keuzes moeten vrij en geïnformeerd zijn. Kom en bespreek dit met ons in RainbowHouse Brussel (Marsha P. Johnson zaal). Taal : Frans. Prijs: gratis. Knabbels en versnaperingen voorzien! Evenement in niet-gemengde keuze zonder cis-mannen, gericht tot patiënten."

ZATERDAG 27 november VAN 13:00-18:00 

Fietsmonteur workshop door Les Déchaîné.es 

MolemBike Havenlaan 86C 

"DÉCHAINÉ-ES is een feministisch, onafhankelijk en zelfsturend collectief uit Brussel, georganiseerd in een gekozen sekse zonder cisgender mannen, dat de fiets heeft gekozen als instrument voor samenkomst, emancipatie en collectieve strijd tegen seksistisch en patriarchaal geweld. Voor dit L-Festival bieden de Déchaîné-es een fietsmechaniek-workshop aan, met een briefing over basisonderhoud van de fiets, gevolgd door een van je fiets, gevolgd door een moment van participatieve herstelling gericht op specifieke mechanische problemen. Gratis. Kom met uw fiets! ps: voor een betere afhandeling is de laatste aankomst om 17.30 uur maximum. Waar? In MolemBike - In de cave van het Sheds gebouw. In het Frans of Engels. Gemengd geslacht gekozen zonder cis mannen."

ZONDAG 28 november VAN 15:30-18:00 

Stand-Up schrijfworkshop (met Tahnee) 

Cabaret Mademoiselle 

"Maak je je vrienden aan het lachen en zegt iedereen dat je stand-up comedy moet proberen? Heb je notities vol grappen of anekdotes op je telefoon maar weet je niet hoe je ze moet gebruiken of organiseren? Wil je je stijl perfectioneren? De comedian TAHNEE stelt een stand-up writing workshop voor tijdens het L-Festival op zondag 28 november van 15u30 tot 18u om je te helpen of te leren hoe je grappen schrijft op een welwillende manier en, indien mogelijk, zonder beklemmende veren. Kom met je notitieboekje, je pen en je goede humeur! Alle niveaus. Workshop in het frans. Gemengd geslacht: vrouwen, trans en non-binaire mensen. Gratis prijs. Inschrijving noodzakelijk."

VRIJDAG, 3 DECEMBER 2021 OM 19:00 

Clemix + Diane LIVE ★ 

The Crazy Circle 

"Diane is een trans vrouw, een muzikante voor meer dan 20 jaar in verschillende projecten met een grote muzikale diversiteit waar verschillende stijlen en invloeden samenkomen. Voor het L-Festival zal ze covers brengen van iconen van de LGBTQI+ beweging: True Colors, I will survive, Over the rainbow... maar ook verwijzingen naar het feminisme: You gotta be, Femme liberée... en naar de strijd van minderheden tegen onderdrukking in het algemeen: Talkin' 'bout a revolution, Redemption songs... Clemix : Tussen Franse liedjes, electro-hip-hop en disco-punk, vertelt de Belgische Clemix haar vrolijk ontgoochelde verhalen met humor en ironie, waarbij ze haar liefdes, haar eenzaamheid en haar obsessies op een ongecompliceerde manier aanpakt. Open voor iedereen ! Gratis toegang!"

ZATERDAG, 4 DECEMBER 2021 VAN 14:00-18:00 

★ QUEER MARKET ★ 

Cultureel centrum Jacques Franck 

"Kom en steun je lokale queer artiest! L-Festival organiseert met veel plezier een Queer Market om zowel lokale productie als queer (en feministische!) creativelingen te steunen. Gratis voor standhouders en publiek"

Categorieën

nl_BEDutch