Haron Zaanan hekelt discriminatie in Brussels restaurant

Deze zondag werd non-binaire model en visagiste Haron Zaanan het slachtoffer van discriminatie in een Brussels restaurant. Toen ze met hun zusje aan een tafel van restaurant Drug Opera in het centrum van de stad zaten te eten, werd Haron gevraagd om zich te bedekken omdat hun outfit schouders vertoonde. Na te hebben gevraagd wat precies het probleem was en met de manager te hebben gesproken, werd Zaanan gevraagd het pand te verlaten. Het tafereel werd gefilmd en op sociale media geplaatst om deze daad van discriminatie aan de kaak te stellen.

Haron zegt: "Ik voel me enorm vernederd na deze gebeurtenis. Ik ging met mijn zusje naar dit café/restaurant Drug Opéra in Brussel. We bestelden, aten en voor het dessert zei de ober me dat hij ons niet meer zal bedienen omdat ik me moet bedekken wegens "opmerkingen" van sommige klanten. Ik vroeg om de manager te spreken en hier is de rest in de video. De mensen naast mij waren allemaal geschokt en sommigen besloten zelfs om die plek ook te verlaten. Hun gedrag was onaanvaardbaar en uiterst discriminerend, want ik draag een mouwloze jurk die niet eens rugloos is! En zelfs als dat wel zo was? Ik roep op tot een boycot van dit etablissement en ik vraag jullie deze video te delen, want dit is onaanvaardbaar en niemand, ongeacht je geslacht, mag zo behandeld worden."

"Ik nam deze foto's vandaag voor ik naar een zaal ging waar ik eruit werd gegooid omwille van deze outfit. Ik wil jullie eraan herinneren dat iedereen het recht heeft om zich te kleden zoals hij/zij wil, ongeacht het geslacht. Ik ben er trots op dat ik een niet-binaire persoon ben die zich kleedt zoals hij/zij wil en ik zou voor niets ter wereld willen veranderen. Deze maatschappij zou willen dat we allemaal in een hokje passen, maar helaas is dat niet mogelijk. De wereld is vol met verschillende mooie mensen zoals jij en ik en laten we trots zijn op onze uniciteit. Tot slot wil ik jullie bedanken voor al jullie berichten, ik ben trots om te zien dat er een golf van liefde is in mijn dm's (wat niet altijd het geval is). Het is tijd om van mentaliteit te veranderen en de evolutie te accepteren."

Wij staan achter Haron en veroordelen elke vorm van discriminatie. Iedereen moet zich kunnen kleden en uiten zoals hij of zij wil, zonder te worden ondervraagd.

Categorieën

nl_BEDutch