De viering van vrouwen in de technomuziek

In samenwerking met het Design Museum Brussel vieren KET Magazine en Vjeran de vrouwen in technomuziek voor de Internationale Vrouwendag op 8 maart. In een set opgenomen in het Design Museum Brussel, te midden van kunst gemaakt en ontworpen door vrouwen, draaide Vjeran een set tracks die exclusief door vrouwen zijn geproduceerd, opgenomen en/of geremixt. Vaak gemarginaliseerd en gekleineerd in een door mannen gedomineerde industrie, zijn vrouwen een eeuwige kracht van creativiteit en inspiratie in house en techno muziek. 

Techno zou waarschijnlijk niet klinken zoals het nu klinkt, als er geen vrouwen als Delia Derbyshire en Daphne Oram waren geweest, die pionierswerk verrichtten op het gebied van elektronische muziekproductie voordat er ook maar enige vorm van Digital Audio Workstations bestond en die een heel tijdperk van elektronische muziekproductie inluidden.

Geniet van een set van vrouwen in techno zoals gehoord door Vjeran's oor.Slechts enkele van de vrouwen die deze set hebben geïnspireerd en ons blijven inspireren:

Aisha Devi, Amelie Lens, Anetha, Anfisa Letyago, Anika Kunst, Anja Schneider, Anna, Aurora Halal, Blanca Ross, Brina Knauss, Charlotte de Witte, Claudia Anderson, Daphne Oram, Daria Kolosova, Dasha Rush, Deborah de Luca, Deborah Walker, Delia Derbyshire, Eliane Radigue, Ellen Alien, Else Marie Pade, Esther Duijn, Fatima Hajji, Giorgia Angiuli, Honey Dijon, Ida Engberg, Indira Paganotto, Juliet Fox, Klaudia Gawlas, Lilly Palmer, Logic1000, Marika Rossa, Maya Jane Coles, Monika Kruse, Nakadia, Nastia Reigel, Nicole Moudaber, Nina Kraviz, Nina Richards, Noemi Black, Nora En Pure, Nusha, Onyvaa, Paula Temple, Peggy Gou, Rebekah, Sama Abdulhadi, Simina Grigoriu, Sophia Saze, Stella Bossi, Suzanne Ciani, TSHA, Zoe Blade

U kunt ze allemaal vinden op onze Spotify afspeellijst en ook op Vjeran's Soundcloud & Instagram

Categorieën

nl_BEDutch