YHU KIRA heeft zijn hartstocht en woede met groove en ritme uitgewoed.

Met zijn voorliefde voor de Congolese rumba en Caraïbische klanken, maar ook voor de traditionele Gabonese klanken, Yhu Kira zingt over macht, liefde en pijn door middel van donkere maar toch hoge vibes. Zijn artistieke potentieel is onmiskenbaar te zien in zijn muzikale vooruitgang. Hij kreeg voor het eerst meer aandacht bij het uitbrengen van zijn track "Oublier" in november 2021 voordat hij zijn eerste EP uitbracht : Petitprince.

Wat kunt u ons vertellen over uzelf en wat u doet?

Ik ben zangeres, schilderes, styliste en modeontwerpster. Ik heb Bedrijfskunde en Financiën gestudeerd, maar ik wijd mijn leven aan het creëren van kunst op vele verschillende manieren.

In welke artiesten herken je jezelf het meest?

Ik zie mezelf als een mix tussen Grace Jones, Gainsbourg, en Rihanna. Elk van hen inspireert me omdat ze hun eigen, zeer unieke en zeer herkenbare identiteiten hebben. Ik heb het gevoel dat ik op een gelijkaardig pad zit, dat ik mijn verhaal probeer te vertellen via mijn ervaringen, dat ik mijn vreugde, pijn en verdriet deel zonder filters.

Wie is je grootste mode-icoon (in de muziekindustrie) en waarom?

Rihanna, ze is als mijn moeder. Ik ben altijd gepassioneerd geweest over mijn visuele zoals een echte fashion killa zou moeten. Ik kan me in al haar looks vinden: Fierce, Slick en Authentic. Als stylist krijg ik ook veel vergelijkingen met haar in mijn ontwerpen en outfits.

Waar voel jij je het veiligst om jezelf te zijn, als jonge zwarte queer artiest?

Ik voel me niet eens veilig in een Uber. Ik heb altijd het gevoel dat ik niet op mijn plaats ben tussen anderen omdat ik te anders ben. Dat is de reden waarom ik zing, en kunst maak, het is waar ik contact maak met mensen, wie ik ook ben.

Het vergt veel kracht om te zijn wie je bent en trots in deze wereld, hoe doe je dat?

Ik probeer niet te denken aan wat mensen over mij zeggen, ik blijf gefocust omdat ik mijn leven als een missie beschouw. Ik experimenteer gewoon met nieuwe dingen en probeer mezelf te verbeteren.

Wat kun je ons vertellen over je muziek?

Ik kan nog steeds niet geloven dat het daarbuiten is. Ik voel me eindelijk vrij om mezelf te uiten en echt gehoord te worden. Het belangrijkste aan mijn muziek is dat het echt melodieus is. Ik ben om gevoelens om te zetten in high-energy toplines die me het gevoel geven dat ik leef.

Je eerste EP "PetitPrince" kwam uit in maart, wat wil je nieuwe luisteraars daarover vertellen?

Deze EP is echt iets nieuws. Het is een bevrijding waarvan ik hoop dat iedereen die zal voelen en ervaren. Ik heb het gevoel dat mijn pad me eindelijk naar dit punt in het leven heeft geleid waar je in staat bent om echt contact te maken met mensen en iets teweeg te brengen. Ik krijg elke dag zoveel berichtjes, het mooiste is om te zien hoe de muziek mensen heeft laten voelen en wat hun favoriete nummers zijn.

Categorieën

nl_BEDutch