CRUCE, de queer choreografische workshop door Marcos Arriola

Ontdek CRUCE, het nieuwe choreografische project van Marcos Arriola op zaterdag 23 april bij Hallen van Schaarbeek

Een WorkShot is een BlitzSnark - een choreograaf, een dozijn professionele performers, een commando-tocht van zijn dramaturgische vraagstellingen, en zijn scenisch vocabularium. Vijftien dagen om de randen in kaart te brengen, de grenzen te laten wankelen, een publiek zonder net te ontmoeten. Ze zoeken niet naar een product om voor te stellen, ze brengen tijd met elkaar door en, zoals het zout van de rand van een oceaan dat goed is blootgesteld aan de zon, wordt het fundamentele kristal zichtbaar. Een bliksemexperiment, een duizelingwekkend creatieproces, een flits van openbaarheid: een uitdaging voor alle partners!  

In zijn nieuwe creatie CRUCE viert choreograaf Marcos Arriola de dansvloer als ontmoetingsplaats en als aanspraak op onze subjectiviteiten met stijlvolle krijgers. Het danslichaam, een strategische plek om de normen van seksualiteit, gender en ras te revolutioneren, is politiek. Net als de trofeeën van deze micro-politieke strijd, zullen de dansers die voor twee weken bijeenkomen de gebaren van een esthetiek van verzet ondergaan. Op het podium gooit elke danser zijn subjectiviteit, zijn verloren en gevonden lichaam, wanneer, te midden van kreten van aanmoediging, de recalcitrante beweging een catharsis teweegbrengt.  

Marcos is een Argentijnse artiest die zich tussen Parijs en Brussel bevindt. Hij volgde een opleiding in hedendaagse dans aan de Nationale Universiteit voor Kunsten van Buenos Aires, aan de School voor Fysiek Theater van Buenos Aires (ETBA), aan het CND (Nationaal Centrum voor Dans), aan de Universiteit van Parijs 8. Hij zette zijn opleiding als choreograaf voort in Brussel, waar hij het Certificaat van Choreografische Praktijken van Charleroi-Danse behaalde. Meer recent nam hij deel aan het project La Tempête van Boris Charmatz in het Grand Palais in Parijs. 

Op het podium krijgt u te zien : Paz Moreno, Brend Boote Bidal, NIna Champs, Hugo Chanel, Jhaya Caupenne, Antoine Coppi, Eli Mathieu Bustos, Juliette Mello, Liza Siche-Jouan, Juan Cruz Cizmar en Aline S. Zahui. Styling door Arnaud Tsiakas en Jon Boy.

CRUCE is een samenwerking met Garage29, Charleroi Dansede Hallen van Schaarbeek, La Cambreen INSAS in de context van Brussels Dance! 

Foto © Delgerzaya Tuguldur, Ugo Woatzi en Natalia Roshchenko

Categorieën

nl_BEDutch