Blue Davis is hier om je angsten en onzin weg te bombarderen.

Blue Davis is een opkomende R&B/Pop artiest die veel speelt met elektronische funk op zijn beats en snappy punchlines. Zijn lied "Done" is een verklaring van eigendom en een brutale call-out voor iedereen om op te staan en hun waarheid te bezitten. Hij bracht zijn eerste EP "Blauw"afgelopen lente, een tweetalige compilatie van 3 liedjes waarin hij zijn gevoeligheid onthult en zich uitspreekt over taboes en idealisme.

Vertel ons over jezelf: waar kom je vandaan, wat doe je, waar ben je gepassioneerd over.

Ik ben een jonge zangeres van Gabonese afkomst en ik ben geboren in Marokko en ik ben 26 jaar oud. Ik studeer communicatie in Brussel aan de IHECS. Ik ben gepassioneerd door zingen en dansen sinds ik 5 jaar oud was en ik schrijf liedjes sinds... altijd. Ik droom van mijn kunst en hou ervan de wereld rond te reizen om mijn muzikale universum te ontdekken!

Wie zijn je inspiratiebronnen en wat zijn je carrièredoelen?

Mijn grootste inspiratiebronnen zijn Michael Jackson, Janet Jackson en Beyoncé. Deze artiesten zijn echte pioniers in hun kunst, ze gebruikten hun songs als een wapen om te vechten tegen sociale problemen. Bovendien bewonder ik hun werkethiek. Ik wil de wereld inspireren en een lange en gelukkige carrière hebben waarin ik wereldwijd erkend word voor mijn talent en strijd.

Wie is je grootste mode-icoon (in de muziekindustrie) en waarom?

Ik hou van de stijl van Prince in de jaren 80 omdat het voor mij vrijheid belichaamde!
Ook Zendaya: de absolute belichaming van gratie en klasse.

Waar voel je je het beste bij, als jonge zwarte queer artiest?

Ook al is het nog steeds erg stressvol, ik voel me het meest op mijn gemak als ik op het podium sta, omdat dat de enige plek is waar ik me kan laten gaan en vanuit mijn hart kan zingen

Wat wil je meer zien in de muziekscene?

Ik zou graag meer vrijheid in de mentaliteit zien, dat mensen gewoon kunnen doen wat ze willen zonder zichzelf te moeten categoriseren of definiëren.

Je eerste EP is nog niet zo lang geleden uitgekomen, hoe voelt dat, waarom ben je ervoor gegaan?

Wow, ik ben erg trots op mezelf want ik was erg bang om aan een project als dit te beginnen. Ik had geen ervaring en ik was bang dat het project slecht ontvangen zou worden. Gelukkig was dat niet het geval. Op dat moment was ik mentaal niet in een goede positie en ik voelde dat ik iets moest zeggen zodat anderen zich ermee konden identificeren. Ik wilde mezelf ook artistiek uitdrukken en laten zien wat ik kan.

Wat wil je nieuwe luisteraars nog meer vertellen over je EP en je muziek in het algemeen?

Mijn EP "Blue" is een verhaal van 3 liedjes dat de evolutie van een verliefdheid vertelt van het begin tot het einde. Via deze liedjes laat ik mijn meest kwetsbare kant zien, mijn gevoeligheid en mijn idealisme. Als artiest kies ik ervoor om mensen te laten dansen met liedjes over moeilijke onderwerpen, ik wil iedereen eraan herinneren dat onze problemen oplossingen hebben, en dat het leven mooi kan zijn.

Categorieën

nl_BEDutch