Brussel kan niet genoeg krijgen van Frida Kahlo 

Frida Kahlo is alom tegenwoordig in Brussel, want er zijn twee grote meeslepende tentoonstellingen op dit moment ! Galerie Horta presenteert "Frida Kahlo: Het leven van een icoon" en Viage Digital Art Theatre presenteert "Viva Frida Kahlo". Welke moet u kiezen? Kom hier alles te weten over de twee verschillende meeslepende ervaringen. Maar als u een echte fan bent van het biseksuele icoon, moet u voor beide gaan! 

"Frida Kahlo: Het leven van een icoon" bij Galerie Horta 

Deze tentoonstelling richt zich meer op het leven van de kunstenares en hoe haar reis haar kunst heeft beïnvloed. De meeslepende ervaring neemt u mee op een reis langs Frida's pad als vrouw, als schilder en als militante. 

De meeslepende biografie van FRIDA KAHLO in Brussel wordt gepresenteerd zonder reproducties van de schilderijen van de kunstenares in een poging om de grenzen van het meeslepen te verleggen. Het vernieuwende idee verkent de biografie van de kunstenares aan de hand van collecties historische foto's, originele films, digitale omgevingen, kunstinstallaties, verzamelobjecten en nieuw gecreëerde muziek die de belangrijkste momenten uit haar leven recreëren en de bezoekers uitnodigen om het ongelooflijke verhaal achter de legendarische kunstenares te ontdekken. 

"Viva Frida Kahlo" bij Viage Digital Art Theatre 

Deze tentoonstelling richt zich meer op het werk van de kunstenares en verkent de thema's die haar inspireerden. De meeslepende ervaring laat u zien hoe alle schilderijen van Frida worden geanimeerd en hoe haar universum voor uw ogen tot leven wordt gebracht. 

Viva Frida Kahlo biedt een inzicht in het tragische leven van de Mexicaanse kunstenares en haar creaties. Vol kleurrijke, exotische symboliek en een reeks krachtige zelfportretten staan de creaties van de expressieve kunstenares en haar leven centraal in deze meeslepende tentoonstelling, die wordt gepresenteerd met behulp van krachtige videoprojectie en licht- en akoestische effecten. De 360° projectie geeft de bezoeker het gevoel dat hij rechtstreeks in Kahlo's schilderijen terecht is gekomen. 

Categorieën

nl_BEDutch