Het stijlvolle leven van Gerald Watelet

In de buurt van Ukkel, vindt u Gerald Watelet Interiors op de Waterloosesteenweg.

Het is meer een vitrine dan een winkel of een boetiek en bezoeken zijn meestal op afspraak.

"Deze winkel laat alles zien wat ik graag doe", legt Gerald uit, duidelijk blij met de leefbare ruimte die hij heeft gecreëerd. "Het heeft een tijdloze stijl. Ik ben niet geïnteresseerd in mode - het is erg saai en erg vervelend om te proberen vast te stellen wat er in de mode is. Het is een beetje ellendig om zo te leven, daar ben ik helemaal niet mee bezig."

Gerald is een van de creatieve reuzen van Brussel. Hij is een gerenommeerd expert op het gebied van eten, couture, design en levenskunst, en hij is een volleerd televisiepresentator die zich op zijn gemak voelt in de publieke belangstelling.

"Bij alles wat ik doe, draait het om comfort", zegt Gerald. "Ik hou van essentiële dingen. Als ik een huis ontwerp, doe ik dat niet om in een tijdschrift te komen, maar voor de persoon die er gaat wonen. Als ik kleren ontwerp, moet je het lichaam kleden. Met eten ben ik net zo - als ik kool eet, wil ik kool zien en kool proeven. Misschien ben ik ouderwets."

"Ik heb niets gestudeerd", haalt Gerald zijn schouders op, als we hem vragen naar zijn invloeden. "Ik leer van wat ik leuk vind. Ik leer van boeken, tijdschriften. Ik hou van klassieke stijl - Yves Saint Laurent, Givenchy, Balenciaga. Eclectisch, maar klassiek."

De winkel is een druk knooppunt voor de vele projecten waar Gerald zich in heeft verdiept. De deurbel rinkelt voortdurend, er is een gestage stroom van mensen die aankomen, gesprekken die worden gevoerd, beslissingen die worden genomen. Het is een levendige en energieke omgeving, die wordt geëvenaard door het gedurfde en drukke gebruik van prints en decoratie in de winkel.

"Ik was enig kind", zegt Gerald, als we hem vragen naar het zelfvertrouwen dat uit zijn ontwerpkeuzes spreekt. "Ik was extreem verlegen, maar ik ben opgevoed als een kleine koning. Ik was omringd door volwassenen. Ik had astma, dus in plaats van te sporten bracht ik tijd door in musea en las ik boeken."

"Het is alsof ik een visie heb - als ik in een huis kom, wil ik dingen veranderen", legt Gerald uit. "Ik ben altijd al zo geweest. Ik zie de details. Mijn moeder was net zo. Het kan behoorlijk eenzaam zijn. Op een bepaalde manier werd ik het slachtoffer van mijn kritische blik. Niets was goed genoeg. Toen ik het modehuis had, waren mijn vrienden nerveus over wat ik zou zeggen over wat ze droegen. Tegenwoordig ben ik meer ontspannen. Ik ben nu heel gelukkig, waar ik ook ben."

Hij spreekt met warmte en energie - zijn Engels is perfect, af en toe zoekt hij naar het juiste woord of de juiste uitdrukking.

"In België hebben we een verbazingwekkend gezond verstand dat perfect past bij mijn levenshouding", zegt Gerald, als we hem vragen hoe zijn esthetiek aansluit bij de stad die hij zijn thuis noemt. "We zijn een handelsvolk. We zijn gewend aan mensen die komen en gaan. We kunnen ons goed aanpassen. Brussel is een beetje een botsing van werelden."

"Ik stop altijd veel passie in wat ik doe", haalt Gerald zijn schouders op, als ons gesprek overgaat op hoe hij zich ontspant als hij niet werkt. "Ik stel heel hoge eisen - ik leg mezelf veel druk op om aan die hoge eisen te voldoen, maar ik doe het om mezelf een plezier te doen. Ik denk dat het de beste manier is om te leven. Ik hou van tuinieren. Ik laat de honden uit. Ik lees veel. Ik ga naar de bioscoop. Maar hoe drukker ik het heb, hoe gelukkiger ik ben. Iets doen - zoals koken of tuinieren - is voor mij de beste manier om te ontspannen. Ik zie graag resultaten."

Bezoek Gerald Watelet Interiors

Waterloolaan 885 Waterloosesteenweg, 1180 Ukkel/Ukkel

www.geraldwatelet.be

Categorieën

nl_BEDutch