Jean-Marc De Pelsemaeker: Each Man Kills The Thing He Loves.

De nieuwste tentoonstelling van Jean-Marc De Pelsemaeker is Each Man Kills The Thing He Loves.

Van 27 oktober tot en met 8 december zijn de beelden en doeken van De Pelsemaeker te zien op een niet nader genoemde locatie. Geproduceerd door Galerie Emilie DujatDe tentoonstelling wordt gepresenteerd in samenwerking met Bijzonder bezoek en Bezoek Brussel.

De titel van de tentoonstelling - Each Man Kills The Thing He Loves - is ontleend aan The Ballad of Reading Gaol van Oscar Wilde. Het is een zin die terugkomt in de film Querelle van Rainer Werner Fassbinder.

"Er was iets aan de sfeer van de zaal dat me deed denken aan de film van Fassbinder..." legt De Pelsemaeker uit, als ik vraag naar de betekenis van de tentoonstellingstitel.

De tentoonstelling bestaat uit schilderijen, sculpturen en installaties, maar ook uit afdrukken van gemodificeerde gravures van Albrecht Dürer die vervolgens digitaal op grote zeildoeken worden gedrukt.

"Dit werk weerspiegelt de passie die ik heb voor de schilders van de Renaissance..." legt De Pelsemaeker uit over zijn variaties op de gravures van Dürer. "Door te focussen op een specifiek aspect van het originele stuk, is dit een manier om de energie en kracht over te brengen van wat ons is voorgegaan."

De tentoonstelling omvat het werk van De Pelsemaeker met fosforescerende verf, traditionele inkten en obsessieve kalligrafie - processen die zijn ontworpen om te spelen met licht en de kracht van symbolen, die de precisie van een tatoeage op de huid oproepen.

"De sfeer van deze ruimte is heel bijzonder..." zegt De Pelsemaeker over de verdiensten van de geheime locatie. "Het is een voorrecht om het werk van Dürer in zo'n ruimte te kunnen brengen - als ik naar zijn etsen van Sint Sebastiaan kijk, is het bijna alsof hij ze speciaal voor iets als dit heeft gemaakt."

Voor meer informatie over de tentoonstelling en de openingsavond, contact opnemen met Galerie Emilie Dujat.

Categorieën

nl_BEDutch