Een liefdadigheidsveiling voor hedendaagse kunst ter ondersteuning van LGBTIQ+ rechten

Ooit gedroomd om een Banksy, Miró of Koons te bezitten? Deze maand kun je dat doen en tegelijkertijd de rechten van LGBTIQ+ mensen steunen! Van 17 tot 22 januari houdt Forbidden Colours haar tweede online liefdadigheids kunstveiling. 33 kunstwerken van hedendaagse kunstenaars zullen worden toegekend aan de hoogste bieders. Alle opbrengsten helpen Forbidden Colours projecten voor LGBTIQ+ rechten in Europa te ondersteunen.

Ontdek de te veilen kunstwerken

Op initiatief van Art22 Gallery vindt de liefdadigheidsveiling plaats van 17 tot 22 januari 2023 ten voordele van Forbidden Colours. De 33 hedendaagse kunstwerken worden aangeboden dankzij de vrijgevigheid van kunstenaars, galeries en verzamelaars die deze solidariteitsverkoop steunen. De stukken zijn te ontdekken op de Bonhams Cornette de Saint Cyr website. Ze zullen ook worden gepresenteerd op de publieke opening op 17 januari van 18.00 tot 21.00 uur in Art22 Gallery, 67 Place du Jeu de Balle in Brussel. Aarzel niet om ze te komen ontdekken!

De online veiling sluit op zondag 22 januari om 20.00 uur. Elk werk wordt dan in volgorde van presentatie gegund aan de hoogste bieder. Om deel te nemen aan de veiling is het verplicht zich vooraf te registreren op de website van DrouotLive. Alle opbrengsten van de veiling worden geschonken aan Forbidden Colours. Bonhams Cornette de Saint Cyr en DrouotLive nemen geen kosten in rekening voor deze verkoop.

Met kunstwerken van:
BANKSY - Pascal BERNIER - Ghyslain BERTHOLON - Elina BRASLINA - Tsuyu BRIDWELL - BRUSK - C215 - Nathalie DI MARINO - Nicole EISENMAN - Claire FANJUL - Stéphane GIZARD - Aurélie GRAVAS - GUM - Gordon HOPKINS - Robert INDIANA - Jeff KOONS - Peter LIPPMANN - Charlotte MANO - Juan MIRO - MONK - Dorothée Louise RECKER -Bruno TIMMERMANS - Vuk VIDOR - Eric de VILLE - James B. WEBS-TER

Een veiling ten bate van de strijd voor gelijke rechten

Alle middelen die met deze actie worden ingezameld, gaan naar Forbidden Colours, dat zorgvuldig geselecteerde projecten steunt die LGBTQI+-mensen in Europa helpen hun leven ten volle te leven met zelfrespect, waardigheid en vrijheid. Forbidden Colours is een van de belangrijkste belangenorganisaties voor LGBTIQ+-mensen op het niveau van de Europese Unie.

In 2022 ondersteunden donaties van de ngo de oprichting van opvangcentra in Hongarije, Roemenië en Polen voor de opvang van meer dan 2.000 Oekraïense LGBTIQ+-vluchtelingen die de oorlog ontvluchtten. De vereniging steunde ook Budapest Pride in Hongarije, een land waar de zogenaamde 'anti-LGBT propaganda wet' die in 2021 werd aangenomen de LGBTIQ+ gemeenschap het zwijgen oplegde. Forbidden Colours ondersteunde ook de ontwikkeling van een project om middelbare scholen te rangschikken op hun niveau van inclusie voor LGBTIQ+ mensen in Polen, een land waarin LGBTIQ+ mensen worden geïnstrumentaliseerd door de huidige regering.

Categorieën

nl_BEDutch