Oh Boy - een tentoonstelling van fotografie door Simon Loiseau en Jayson Batut

"Aanvankelijk was het idee gewoon om de geslachtsverandering van mijn vriend Jayson te documenteren..." verklaart Simon Loiseau - een pas afgestudeerde van de Agnès Varda School of Photography. "Onze fotografische ontmoetingen werden momenten van verkenning van ideeën, materialen en - vooral - nieuwe voorstellingen."

"Onze speciale relatie stelt ons in staat een ruimte en tijd te creëren die zowel veilig als reflecterend is..." voegt Simon toe. "Met deze foto's kunnen we de verandering van Jayson zichtbaar maken, een levenspad vastleggen dat ons zelden wordt getoond."

"Simon en ik zijn goede vrienden..." zegt Jayson. "Door zijn ogen is Simon een intieme getuige van mijn overgang. Door zijn ogen zie ik mezelf veranderen. Het is een poëtische en sensuele dialoog, een verslag van mijn reis als de nieuwe homo die ik aan het worden ben."

"In deze serie foto's voel ik me zichtbaar door de details..." vervolgt Jayson. "Het is een ingang in mijn vlees dat hunkert naar verandering, verlangen, de drang om te groeien en te verkennen."

Oh Boy wordt vanaf 3 februari tentoongesteld in de Stam.

Volg Simon Loiseau op Instagram

Categorieën

nl_BEDutch