Drag Race Belgique: ontmoet de Queens!

De eerste aflevering van Drag Race Belgique wordt volgende week uitgezonden. Terwijl we ongeduldig aftellen, leek het ons leuk om de deelnemende queens wat beter te leren kennen.

AMANDA TEARS - 21, Moeskroen

De jongste kandidaat in de cast, Amanda Tears is nergens bang voor! Ze is gepassioneerd door mode en naaien, volgt momenteel een opleiding in Parijs en schept er veel genoegen in haar outfits van A tot Z te maken.

Ze zit pas 2 jaar in drag en staat te popelen om te groeien en te evolueren. Ze hoopt dat Drag Race haar in staat stelt haar karakter beter te definiëren.

Insta: www.instagram.com/amanda_tears/

ATHENA SORGELIKIS - 27, Brussel.

Een warme en gekke persoonlijkheid, Athena is zeker een van de opkomende figuren in de drag scene. Ze maakt deel uit van de "RuPaul"-generatie met haar conceptuele en modieuze looks en belichaamt de moderniteit in de dragwereld. Ze is momenteel de manager van The Agenda in het centrum van Brussel.

Insta : www.instagram.com/athena.sorgelikis

BRITTANY VON BOTTOKX - 36, Mons

Brittany, afkomstig uit Bergen, nam onlangs een ziektedag na een lange carrière als ontwerpster bij H&M. carrière als ontwerpster bij H&M. Ze maakte van deze pauze gebruik om zich volledig te wijden aan haar passie, drag! Britanny is ook pruikenmaakster, dus haar drag looks zijn vaak... haar drag looks zijn vaak... vergezocht! Met veel humor denkt ze dat dragartiesten in het platte land helemaal niet zo plat zijn.

Insta : www.instagram.com/brittany_von_bottoks

DRAG COUENNE - 24, Brussel.

Drag Couenne, een opkomende figuur in de Belgische dragwereld, is actrice en gewend zich in het openbaar te uiten. Ze is lid van "Not Allowed", een collectief van voornamelijk trans performers. Ze vertegenwoordigt een alternatieve en politieke drag. Ze is gewend op te treden in kraakpanden, ze staat bekend om haar uitzonderlijke en unieke optredens en haar kleurrijke make-up.

Insta : www.instagram.com/dragcouenne/

EDNA SORGELSEN - 34, Luik

Een mythische figuur in de Brusselse drag, ze begon haar drag carrière bij "Maman's" voordat ze het "Cabaret Mademoiselle" overnam. Ze begon haar dragcarrière bij "Chez Maman" voordat ze overging naar "Cabaret Mademoiselle". Edna Sorgelsen heeft een vreselijk innemende persoonlijkheid, vol waanzin en uitbundigheid. Ze geeft graag haar kennis door aan haar publiek en leidt ook de "One of a Kind" workshops, waarbij ze verhalen voorleest aan kinderen over thema's die te maken hebben met gender, identiteit en tolerantie.

Insta : www.instagram.com/ednasorgelsen/

MADEMOISELLE BOOP - 37, Brussel

Mademoiselle Boop, oorspronkelijk afkomstig uit Dinant, verliet enkele jaren geleden het land om naar de hoofdstad te komen en het "Cabaret Mademoiselle" op te richten. Als echte ondernemer heeft ze van haar cabaret één van de populairste plaatsen in Brussel gemaakt en zo bijgedragen tot de ontwikkeling van vele artiesten en artiesten. Ze is een zeer zachtaardig persoon, maar niet minder uitgesproken als het gaat om het geven van haar standpunt, zelfs als dat betekent dat ze soms een beetje "zuur" is.

Insta : www.instagram.com/mademoiselleboop

MOCCA BONÉ - 35, Brussel

Mocca Boné komt oorspronkelijk uit Colombia en is een koningin met een baard. Ze is een ongelooflijke danseres, was lid van het gezelschap van Maurice Béjart en verrast met haar buitengewone souplesse. Ze houdt ervan mensen zich te laten verwonderen, verhalen te vertellen en mensen eraan te herinneren dat "je niet zwart of wit hoeft te zijn".

Insta : www.instagram.com/mocca_bone

PEACH - 23 jaar, Luik

Peach, afkomstig uit de provincie Luik, droomt er al sinds haar jeugd van om drag queen te worden. Een concurrent in hart en nieren, ze won de "Drag Academy in Parijs. Peach heeft haar eigen YouTube kanaal waar ze Make Up tutorials geeft. Peach brengt ook razendsnel make-up aan!

Ze deelt graag haar vaardigheden en creativiteit en voelt zich zeer comfortabel met de digitale codes.

Insta : www.instagram.com/peach_rch

SUSAN - 26, Gent

Susan is onze North Country Queen! Geboren uit een Waalse vader en een Vlaamse moeder, groeide Susan op met twee talen.

Haar naam Susan verwijst naar vrouwen van middelbare leeftijd, ze speelt hier graag op in...

Ondanks haar jeugd speelt ze graag in op dit imago. Ze heeft een groot gevoel voor humor, ze mixt modern en old school in haar acteerwerk en laat zich inspireren door de vrouwen om haar heen. Ze wordt graag "Tante Susan" genoemd.

Insta : www.instagram.com/susanfromgrindr

VALENCIAGA - 26, Gent

Valenciaga, geboren in Wallonië uit een Waalse vader en een Vlaamse moeder, is tweetalig en staat zeer dicht bij de Vlaamse dragscene. Ze besteedt veel aandacht aan details. Haar drag is zeer elegant en modieus. Ze heeft opgetreden met Charli XCX op het AB-podium. Valenciaga is trans non-binair.

Insta : www.instagram.com/valenciaga_official

Categorieën

nl_BEDutch