Lufy, de make-up rechter

Je hebt ontdekt Lufy een paar weken geleden als jurylid in Drag Race Belgique, maar wist je dat ze haar eigen Youtube kanaal LufyMakes YouUp en meer dan een miljoen volgers op verschillende platforms? Ze was ambassadeur voor L'Oréal en presenteerde "Beauty Match" op tv. De make-up, mode en lifestyle influencer weet waar ze het over heeft en dat leverde haar een welverdiende plek op in de jury. Laten we haar wat beter leren kennen.

Vertel ons iets over jezelf. Wat is je reis geweest?

Ik begon mijn activiteit op sociale media in 2012, op Youtube, met het delen van tips en trucs rond make-up. Ik had geen idee dat deze hobby die ik thuis deed, 's avonds na mijn vertaallessen, mijn leven zou veranderen. Sindsdien ben ik nooit gestopt met het creëren van content (vandaag de dag op alle bestaande platforms). Ik ben autodidact, ik heb alles wat ik weet zelf geleerd op het gebied van gewone make-up en ik heb Make Up For Ever-cursussen gevolgd op het gebied van SFX make-up (wat meer voor mijn plezier was dan er content over te maken op mijn sociale media). In de loop der jaren heb ik mijn content uitgebreid naar mode en lifestyle. In 2017 begon mijn reis op tv met een mode-review in een zeer bekend Belgisch tv-programma. Vervolgens had ik in 2018 mijn eigen make-over tv-show in Frankrijk, op TFX, een zender van de TF1-groep. Hetzelfde jaar won ik de "Pop Culture french-speaking Influencer of the Year" op de E! People Choice's Awards in Los Angeles, wat een ongelooflijke ervaring was en ook de prestatie van jaren werk en toewijding. Deze prijs was ook te danken aan mijn geweldige volgers die me vanaf de eerste dag hebben gesteund. Werken met beautymerken maakt ook deel uit van mijn werk als content creator. Ik ben wereldwijd het gezicht geweest van L'Oreal Colorista en ik heb veel beautyproducten ontwikkeld in samenwerking met verschillende merken. Het is heel spannend om de kans te krijgen mijn ideeën tot leven te laten komen.


Wat zijn uw huidige of toekomstige projecten?

Een van de grootste projecten van 2023 is natuurlijk Drag Race Belgique! Ik kon niet blijer zijn om dit grote project aan te kondigen aan mijn volgers in het begin van het jaar. Iedereen was zo enthousiast en ik ook.

Kun je ons vertellen over je reis als jurylid in het eerste seizoen van Drag Race Belgique?

Het Drag Race avontuur is duidelijk een van de mooiste ervaringen die ik in mijn leven heb meegemaakt. Toen ik benaderd werd om permanent jurylid te worden, was het voor de hand liggend dat het antwoord een grote ja zou zijn. Ten eerste omdat ik weet dat het zo leuk zou zijn, aangezien mijn vakgebied een groot deel van de show uitmaakt, en de deelnemers en ik dezelfde passie delen voor make-up (en meer in het algemeen voor mode en esthetiek, iedereen op zijn manier, stijl en visie). Verder ben ik zo trots op de waarden die deze show wereldwijd uitdraagt. De weg is nog lang om volledige acceptatie en vriendelijkheid te bereiken tegenover de prachtige queer gemeenschap. We konden ook heel goed opschieten met Rita en Mustiidus dit was de kers op de top!

Hoe heb je je voorbereid?

Bedoel je mezelf voorbereiden op de opnames (outfit etc?) zo ja dan is hier het antwoord: Op mijn social media weet ik dat mijn volgers op zoek zijn naar meer casual looks zodat ze inspiratie kunnen opdoen voor hun dagelijks leven. Ik deel dus niet vaak mijn artistieke visie op mijn platforms. Ik wist dat ik zoveel plezier zou beleven aan het bedenken van mijn looks en het tot leven brengen van deze artistieke visie voor Drag Race Belgique. Natuurlijk wist ik dat ik al mijn make-up zelf zou doen. Ik wilde dat elk van mijn looks een van mijn alter ego's zou bevatten, genoemd naar planeten van ons zonnestelsel. Ik nam de tijd om elke look te definiëren en besliste er alles over: outfit, make-up, haar, accessoires en zelfs de stemming (mijn alter ego's kunnen blij, chagrijnig, koud, dromerig of boos zijn).

Wat heb je geleerd?

Deze ervaring was levensveranderend. Natuurlijk, Drag Race Belgique is een enorme entertainment en de show is elke week ongelooflijk. Maar aan de meer menselijke kant was het een diep emotionele ervaring. Week na week leer je de queens en hun verhalen kennen. Ik ben zo dankbaar dat ik de kans heb gekregen om met hen te werken.


Hoe voelde je je na afloop van het filmen?

Zo jammer dat het voorbij was! Ik vond het geweldig om de koninginnen elke week te zien en te ontdekken waar ze aan gewerkt hadden. Ik voelde me zo leeg de eerste dagen na de opnames!

Wat vond u van de optredens/talenten van de koninginnen tijdens de show? Waarvan was u het meest onder de indruk?

Ik was zo onder de indruk om te zien hoe de koninginnen met zoveel vaardigheden omgaan. Ten eerste hoe ze elke week alles rond hun look voor elkaar krijgen: make-up, outfit, pruik, enz, maar ook hoe ze meerdere disciplines aankunnen. De ene week vragen we ze om cabaretiers te zijn, de andere om modellen te zijn, en de volgende om modeontwerpers te zijn. Ik bedoel, ze werken zich uit de naad om deze wedstrijd te winnen. Natuurlijk, zoals in elke competitie, zijn er hoogte- en dieptepunten. Tijdens de show ziet u niet al het commentaar dat wij aan de koninginnen gaven, maar ik heb geprobeerd al hun inspanningen in aanmerking te nemen tijdens het jureren, omdat ik weet wat er voor nodig is.

Wat betekent het voor jou om deel uit te maken van de Belgische queer gemeenschap?

Een paar jaar geleden heb ik ook mijn eigen verhaal gedeeld en ik geloof dat iedereen trots moet zijn op hoe uniek hij of zij is. Dit is precies de boodschap van onze Belgische koninginnen tijdens de show, en ik hoop dat het mensen kan helpen die kijken en zich alleen voelen. Niemand hoeft zich te schamen omdat hij trouw is aan zichzelf, en ik hoop echt op meer begrip en vriendelijkheid voor de queer gemeenschap.

Drag Race België wordt elke week op donderdag uitgezonden op Auvio en zondag op Tipik.

Bekijk alle inhoud van Drag Race Belgique op KET Magazine.

Categorieën

nl_BEDutch