Drag Race Belgique derde aflevering

Hebben jullie allemaal de kans gehad om de aflevering van deze week te zien? Drag Race België wordt elke week op donderdag uitgezonden op Auvio en zondag op Tipik.

Dit is onze recensie van de aflevering, dus dit artikel bevat grote spoilers. Als je de aflevering nog niet hebt gezien, doe dat dan en kom later terug. U kunt ook bijpraten over onze beoordelingen van vorige afleveringen.

Na Amanda TearsDe koninginnen zijn terug in de werkkamer en lezen Amanda's afscheidsboodschap in de spiegel. Iedereen feliciteert Sleep Couenne voor het winnen van de uitdaging en Valenciaga voor het overleven van de fits lipsync.

Het is een nieuwe dag in de werkkamer, en de mini-challenge gaat over voetbal. Het lijkt erop dat het de ergste nachtmerrie is voor veel deelnemers die zich pijnlijke sportlessen op school herinneren. Hoe dan ook, de koninginnen gaan snel in drag en worden gefotografeerd terwijl ze voetballen proberen te vangen die door de Frites Crew naar hen worden gegooid. En de meest fotogenieke van deze maffe keepers is... Edna Sorgelsen!

De maxi-uitdaging is aangekondigd en het is de baluitdaging: de koninginnen moeten twee looks voorbereiden rond het thema "Festival Realness". Een van de twee looks moet worden genaaid met kampeermateriaal zoals tenten, stoelen, plastic matrassen. Edna krijgt vijf minuten voorsprong om te kiezen uit de stoffenvoorraad.

Mocca Bot, Perziken Valenciaga hebben er vertrouwen in omdat ze weten hoe ze moeten naaien, terwijl Athena, Boop, Edna, Couenne en vooral Susan volledig gestrest zijn. Gelukkig helpen de koninginnen elkaar. Terwijl ze aan hun outfits werken, krijgen de deelneemsters bezoek van Rita Baga om de concepten te bespreken.

Terug naar de werkkamer, het is tijd om ons klaar te maken voor de runway en om iets meer te weten te komen over de mening van de koningin over plankenkoorts en hoe zij daarmee omgaat. Susan besluit om te delen dat ze graag een drankje neemt voordat ze het podium opgaat om de scherpe kantjes eraf te halen, maar dat ze ook merkt dat het geleidelijk toeneemt. Mademoiselle Boop vertelt dat ze geleidelijk alcoholiste werd door het nachtwerk. Toen Covid toesloeg en haar bedrijf werd stilgelegd, was ze bang een punt te bereiken waarop ze niet meer terug kon en slaagde er uiteindelijk in nuchter te worden.

We gaan naar het hoofdpodium en komen samen met de juryleden. Lufy, Mustiien de gastjury: Jean-Paul Lespagnard Het eerste thema is "Queens of the Stage".

Susan's op David Bowie blauw en oranje geïnspireerde look is to die for en Edna's verrassende idee om haar BFF Boop te imiteren tijdens het messenoptreden van de talentenjacht is zeer goed uitgevoerd. De outfits van Valenciaga en Boop voelen het meest basic aan.

Het tweede thema is "Festival Realness". De looks gemaakt van tenten van Susan en Valenciaga zijn zeer modieus terwijl Athena Sorgelikis en Mocca's genaaide outfits zijn minder overtuigend.

Athena, Peach en Couenne zijn veilig. Zonder verrassing is Susan de winnaar van deze aflevering. Boop is tweede.

Nu is het tijd voor een twist die ons doet kokhalzen: de juryleden konden het niet eens worden en de drie overgebleven koninginnen zullen moeten lipsyncen voor hun leven! Het liedje is "Pump up the jam" van Technotronic. Valenciaga en Mocca winnen de lipsync en mogen blijven. Het is voor de betraande ogen van haar BFF Boop dat Edna er vandoor gaat.

Bekijk alle inhoud van Drag Race Belgique op KET Magazine.

Categorieën

nl_BEDutch