Drag Race Belgique vierde aflevering

Hebben jullie allemaal de kans gehad om de aflevering van deze week te zien? Drag Race België wordt elke week op donderdag uitgezonden op Auvio en zondag op Tipik.

Dit is onze recensie van de aflevering, dus dit artikel bevat grote spoilers. Als je de aflevering nog niet hebt gezien, doe dat dan en kom later terug. U kunt ook bijpraten over onze beoordelingen van vorige afleveringen.

Na Edna SorgelsenNa haar eliminatie vorige week zijn de queens terug in de werkkamer en kunnen ze in de spiegel Edna's afscheidsboodschap lezen. De deelneemsters zijn geschokt door deze eliminatie omdat ze Edna beschouwen als een legende in de Belgische draggemeenschap. Boop en Athena zijn vooral verdrietig omdat ze een hechte band met Edna hebben. Iedereen feliciteert Susan voor het winnen van de uitdaging en Mocca Bot en Valenciaga voor het overleven van de fits lipsync.

Het is een nieuwe dag in de werkkamer, en de mini-uitdaging is de leesuitdaging: de bibliotheek is open! Deze uitdaging is stressvol voor sommige koninginnen, zo te zien: Peach staat letterlijk te trillen tijdens het lezen van haar zusjes en Susan lacht nerveus. Couenne is erg grappig, maar de schaduwrijkste is Mademoiselle Boop.

De maxi-uitdaging is aangekondigd en het is een acteeruitdaging. Ze zullen moeten figureren in een parodie op "Ni juge ni soumise", de beroemde rechterlijke documentaire met Anne Gruwez in de hoofdrol. De Belgische onderzoeksrechter zal deze week te gast zijn!

Boop, die de mini-challenge heeft gewonnen, mag de rollen verdelen. Zij besluit de hoofdrol te geven aan Couenne die haar versie van Anne Gruwez zal vertolken. De andere meisjes worden verdeeld in drie duo's: Peach en Valenciaga, Athena en Boop, Mocca en Susan. De opnames gebeuren met Rita Baga als regisseur. Rita is blij dat Peach naar het advies van de jury heeft geluisterd en heeft besloten er lelijk uit te zien. We zien Mocca worstelen met haar tekst.

Terug naar de werkkamer, het is tijd om ons klaar te maken voor de runway en om iets meer te weten te komen over de opvattingen van de koningin over lichaamsbeeld. We leren dat Valenciaga en Boop ermee worstelden en dat drag hen heeft geholpen hun lichaam te omarmen. Mocca en Peach leggen uit dat body positivity belangrijk is en dat drag performers hierover voorlichting moeten geven. Athena, Peach en Susan leggen ook uit dat ze hebben deelgenomen aan draglezingen voor kinderen. Hun mening is belangrijk temidden van de evenementen die in de VS en Frankrijk het doelwit zijn van dwepers. Zij vinden dat het echt helpt om het begrip van diversiteit onder kinderen te verspreiden.


We gaan naar het hoofdpodium en komen samen met de juryleden. LufyMustiien het gastjurylid: Anne Gruwez. Ze vertelt ons dat ze niets van drag weet, maar dat ze nooit een kans wil missen om een beetje minder dom te sterven.


Het thema van de runway is "This is not a look" en is een hommage aan René Magritte en het surrealisme. Het niveau van de looks is hoog deze week. Couenne's look, een gigantische bolhoed op benen, is gewoon geweldig. Ook surrealistisch is Boop's gigantische ooghoofd. Kudos ook aan Athena Sorgelikisen Peach's "marquis of butterflies" look. Valenciaga breekt haar handtas tijdens het lopen.


Na het bekijken van de "ni juge ni soumise" parodie, kunnen we zeggen dat de meeste koninginnen grappig waren. Alleen het duo Mocca en Susan was een stuk minder grappig dan de anderen en de sequentie was cringe.

Terwijl de juryleden hun kritiek geven, wordt Mocca emotioneel en begint te huilen. Anne Gruwez loopt onmiddellijk naar het podium om Mocca te troosten. Ze zegt haar de beroemde zin " T'as d'beaux yeux, tu sais. "en kust haar op de wang.

Boop en Athena zijn veilig, Sleep Couenne is de winnaar van de aflevering en Perzik is tweede. Susan en Mocca moeten lipsyncen voor hun leven op het nummer "Million eyes" van Loïc Nottet. Susan wint de lipsync en mag blijven. Mocca moet er vandoor.


Bekijk alle inhoud van Drag Race Belgique op KET Magazine.

Categorieën

nl_BEDutch