Hoe we elkaar ontmoet hebben: Jean-Paul Masse en Elvis Pompilio

Een vlugge vraag en antwoord met het creatieve krachtpaar Jean-Paul Masse en Elvis Pompilio.

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?

Jean-Paul:
We hebben elkaar ontmoet in een homo disco. Ik droeg gloednieuwe schoenen van Jean Paul Gaultier - ik denk dat die schoenen Elvis overtuigden om met me te praten.

Elvis:
Voordat ik Jean-Paul ontmoette, zong ik One Day My Prince Will Come. Toen ik hem ontmoette, droeg hij prachtige schoenen met grote nagels en hij was zo stijlvol en mooi - als een prins. Sindsdien zijn we nooit meer uit elkaar geweest.

Wanneer besefte je dat de band tussen jullie iets belangrijks kon worden?

Jean-Paul:
Het is moeilijk te zeggen. Ik wist meteen dat Elvis speciaal was. Ik herinner me dat ik tegen een vriend zei: "Ik heb iemand ontmoet."

Elvis:
We leerden elkaar kennen en merkten al snel dat we elkaar aanvulden en dat we elkaar verrijkten.

Wat zijn enkele van de dingen die jullie in de loop der jaren van elkaar hebben geleerd?

Jean-Paul:
Van Elvis heb ik geleerd om meer vertrouwen in mezelf te hebben.

Elvis:
Ik ontdekte dat hij een kunstenaar is. Ik denk dat hij zich realiseerde dat ik meer een zakenman ben dan hij eerst dacht.

Jullie werken vaak samen aan creatieve projecten - is samenwerken iets dat gemakkelijker is omdat jullie een relatie hebben, of is het moeilijker om samen te werken met iemand die jullie zo goed kennen?

Jean-Paul:
We werken al zoveel jaar samen, maar ieder van ons heeft zijn eigen speeltuin. We vertrouwen op elkaar en het feit dat we elkaar goed kennen maakt het makkelijker. Bij artistieke projecten luister ik naar Elvis, maar ik bepaal toch wat ik doe. Bij zijn projecten geef ik soms mijn mening, maar Elvis weet wat hij van plan is.

Elvis:
Ik hou altijd rekening met de mening en de smaak van Jean-Paul, en hij doet hetzelfde bij mij.

Wat is het meest romantische dat jullie voor elkaar hebben gedaan?

Jean-Paul:
Om de 20ste verjaardag van onze ontmoeting te vieren, organiseerde ik een helikoptervlucht op de Etna. Ik wilde het geheim houden, maar Elvis is erg goed in het achterhalen van geheimen, dus het was niet zo'n verrassing als ik had gehoopt, maar het was toch leuk.

Elvis:
Jean-Paul is altijd erg zorgzaam geweest en ik ben altijd door hem verwend. Ik nam hem een weekend mee naar Hotel Ritz - dat was romantisch. Maar op een Valentijnsdag gaf ik hem een stofzuiger - ik denk dat hij zich dat altijd herinnert.

Beeld krediet: Jean Pol Lejeune

Categorieën

nl_BEDutch