Muziekverslag: AZO

Azo is een DJ /producer die consequent nieuwe manieren heeft gevonden om een balans te vinden tussen een rijke myriade aan invloeden. Sinds enige tijd laat ze het publiek in clubs en op festivals versteld staan en brengt ze spetterende producties.

"Mijn muziek is een eerbetoon aan de ruimte en buitenaards leven. Ik heb een diepe waardering voor piano's en hun vermogen om gevoelens van geluk en nostalgie op te roepen. De meeste van mijn producties zijn bedoeld als afsluitende tracks, die dansvloerbeats combineren met melancholische pads. Ze worden het best ervaren tijdens zonsopgang."

Vertel ons over wie je bent?

Ik ben een Dj en producer uit Brussel, gepassioneerd door muziek en een liefhebber van de ruimte.

Naast het maken en uitvoeren van muziek, verzorg ik een maandelijkse radioshow op Kiosk Radio. Ik ben ook de eigenaar van een label en evenementen die bekend staan als Queer Future Club.

Hoe ben je met elektronische muziek begonnen?

Ik begon mijn muzikale reis op 4-jarige leeftijd, eerst met de piano en later met de cello. Als kind had ik al aanleg voor het maken van kleine melodietjes op de computer van mijn ouders.

Als tiener luisterde ik naar eurodance, later was het via de LGBTQA+ gemeenschap in Parijs, waar ik opgroeide, dat ik housemuziek ontdekte. Ik maakte mijn eigen compilaties door nummers van radio FG op bandjes op te nemen.

Op 18-jarige leeftijd begon ik mijn muziekproductie serieuzer te nemen. Ik liet de klassieke muziek achter me en kocht mijn eerste draaitafels, de technics SL1200 mk2 van een rapper. Van daaruit begon ik ook de kunst van het DJ-en te verkennen.

Wat motiveert je?

Ik prijs mezelf gelukkig dat ik muziek als passie heb, het heeft altijd mijn levensweg geleid. Een van mijn grootste drijfveren is het verlangen om te blijven leren en groeien, zodat ik mijn publiek de allerbeste muziek kan bieden.

Hoewel ik een beetje verlegen ben, inspireren de energie en het enthousiasme van het publiek mij enorm. Mensen zien dansen en berichten van dankbaarheid ontvangen na een optreden is een nederige herinnering aan de kracht van muziek om vreugde en verbondenheid in ons leven te brengen.

Hoe zou u uw stijl omschrijven?

"Mijn muziek is geïnspireerd door de ruimte en de rave-cultuur en put uit een reeks invloeden zoals Acid, UK Hardcore, Trance, Detroit Techno en Electro. Het is een eerbetoon aan de ruimte en buitenaards leven. Ik heb een grote waardering voor piano's en hun vermogen om gevoelens van geluk en nostalgie op te roepen. De meeste van mijn producties zijn bedoeld als afsluitende tracks, die dansvloerbeats combineren met melancholische pads. Ze worden het best ervaren tijdens zonsopgang."

Je staat bekend om je unieke selectie, waar en hoe kom je in "de graafmodus"? Waar vind je nieuwe geluiden?

"Ik breng mijn dagen en nachten door met het verkennen van afspeellijsten op YouTube en Soundcloud, en het abonneren op kanalen en labels op Bandcamp om nieuwe releases te ontdekken. Als ik op tournee ben, probeer ik lokale platenzaken te bezoeken om te ontdekken waar mensen in andere steden naar luisteren. Daarnaast luister ik veel mixen op verschillende radiostations, zoals Kiosk, Hor Berlin, Rinse France en EOS Radio, om me te laten inspireren door andere dj's."

Wat kunnen we in de toekomst van je verwachten?

"Ik ben enthousiast over mijn komende releases - een single op Correspondant in mei, en een EP op SNC crew. Tijdens de zomer zal ik optreden op verschillende festivals en clubs in Europa. Daarnaast lanceer ik mijn eigen label, Queer Future Club, waarop uitsluitend queer artiesten zullen optreden. We hebben al eerder queer artiesten in de schijnwerpers gezet op onze evenementen, en ik ben enthousiast om deze missie voort te zetten via ons label. Bovendien begin ik ook met een nieuw live optreden.

Wat vind je het leukste aan Brussel?

"Brussel is een stad die de voordelen van een hoofdstad combineert met een menselijke schaal. Het is in vergelijking met andere grote steden nog steeds mogelijk om dicht bij het centrum te wonen. De stad is de thuisbasis van grote clubs als C12 en Fuse, die grotere evenementen organiseren, je kunt er ook kleinere alternatieve feesten vinden."

De elektronische scene in Brussel is ongelooflijk divers met een breed scala aan muziekstijlen en invloeden. Deze diversiteit weerspiegelt het multiculturele karakter van de stad en biedt mensen met verschillende achtergronden de kans om samen te komen en contact te leggen. Brussel heeft een levendig en divers LGBTQA+ nachtleven, en er zijn veel queer parties en evenementen in de stad.

Bekijk Azo op #SoundCloud

Categorieën

nl_BEDutch