Drag Race Belgique's finale

Hebben jullie allemaal de kans gehad om de aflevering van deze week te zien? Drag Race België wordt elke week op donderdag uitgezonden op Auvio en zondag op Tipik.

Dit is onze recensie van de aflevering, dus dit artikel bevat grote spoilers. Als je de aflevering nog niet hebt gezien, doe dat dan en kom later terug. U kunt ook bijpraten over onze beoordelingen van vorige afleveringen.

Na Mademoiselle Boopde eliminatie van vorige week, zijn de koninginnen terug in de werkkamer en kunnen ze de afscheidsboodschap van Boop in de spiegel lezen. Iedereen feliciteert Sleep Couenne voor het winnen van de uitdaging en Athena Sorgelikis voor het overleven van de fits lipsync

Het is een nieuwe dag in de werkkamer, en het is de finale! De maxi-challenge is bekend en onze finalisten moeten in hun eerste videoclip optreden! Ze moeten allemaal de tekst van hun eigen couplet schrijven en het optreden choreograferen.

Het muzikale duo Laura Crowe & Hem zijn er om de koninginnen te helpen hun verzen op te nemen. Susan slaagt erin om het in bijna één take te doen terwijl Athena het ook zelfverzekerd doet. Couenne is verrassend erg gespannen, maar levert een erg grappig versje af.

Vervolgens is de choreografie met Elena Gambardella. De deelnemers vroegen al een tijdje om een dansuitdaging en die kregen ze eindelijk, maar Elena vraagt veel.

Susan is de eerste die Rita Baga voor het laatste gesprek van het seizoen. Ze legt uit dat ze heel close is met haar moeder, ook een artieste, terwijl uit de kast komen bij haar vader heel moeilijk was.

Athena legt uit dat ze bij La Nuit Des Débutantes begon met Edna Sorgelsen die haar make-up deed. Ze kreeg een openbaring op het podium en begreep dat dit de manier was om beide kanten van haar non-binaire identiteit uit te drukken.

Couenne vertelt Rita dat ze echt in de finale wilde omdat ze alles wilde laten zien wat ze had voorbereid. De andere koninginnen beschuldigen haar ervan een narcist te zijn.


We gaan naar het hoofdpodium en komen samen met de juryleden. Rita Baga LufyMustiien de gastjury: Vanessa Van Cartier, de (Belgische) winnaar van Drag Race Holland Seizoen 2 en Elena Gambardella. 

De koninginnen voeren hun nummer "Fierce" uit op het podium. Het resultaat is een mix van sass en plezier. Daarna volgt de laatste runway "Eleganza Extravaganza" met de hele cast.


Na drie prachtige peptalks aan hun jonge zelf op de foto, vinden de juryleden dat Susans outfit niet finale-materiaal genoeg is. Iedereen kokhalst als Rita aankondigt dat ze niet gaat lipsyncen voor de kroon.

Athena en Couenne moeten lipsyncen voor hun leven op het nummer "Anges et Démons" van Angèle et Damso En de winnaar is ... Drag Couenne! Proficiat aan onze eerste Belgische drag superster! En de titel van Miss Congeniality is toegekend aan Valenciaga.

Bekijk alle inhoud van Drag Race Belgique op KET Magazine.

Categorieën

nl_BEDutch