Unique En Son Genre slepende lectuur voor kinderen gericht op tegenstanders

Morgen, een drag reading voor kinderen evenement georganiseerd door Unique En Son Genre is het doelwit van een groep tegenstanders. De groep die zich "Valeurs Saines" noemt, roept op tot een bijeenkomst bij de locatie in La Louvière om het evenement te verhinderen. De groep post ook veel anti-LGBTQIA+ propaganda en hatelijke berichten.

We willen iedereen aanmoedigen om Unique En Son Genre te steunen. Het is niet de eerste keer dat zij het doelwit zijn. Zo ook in Frankrijk en de VS, waar tegenstanders deze evenementen aanvallen om zogenaamd kinderen te beschermen. Maar beschermen tegen wat?

Het genre Unique en son is een ruimte van vrijheid, een ervaring die voor iedereen openstaat om verbeelding, nieuwsgierigheid en positiviteit de vrije loop te laten. Mensen van alle leeftijden zijn vrij om zich op hun eigen manier te uiten, zonder enig oordeel. Stel je samen een eenvoudige en speelse ontmoeting voor, een levende kunst waar het publiek geconfronteerd wordt met mensen die vooringenomen ideeën door elkaar schudden en deconstrueren.


Het genre Unique en son is een evenement dat de nieuwsgierigheid wekt, in het hart van de omgeving van het kind. Ze zijn vrij om zich te uiten, zonder grenzen, bevrijd van genderstereotypen. Ze staan veel meer open voor de kwestie van verschil, maar het is belangrijk om de acceptatie van dit verschil te koesteren in een maatschappij die individuen verdeelt en in hokjes indeelt.

Het idee is om verschillen te leren vieren, om samen plezier te maken en genres te mengen, rond een dragartiest, om een liefde voor lezen en boeken te ontwikkelen, om zich wat meer open te stellen voor alle vormen van diversiteit. Het is een manier om op een transversale manier een dialoog met kinderen en ouders tot stand te brengen en al op zeer jonge leeftijd essentiële vragen aan te pakken.

Unique En Son Genre probeert vooral hun artiesten niet op te sluiten in het beeld van de nachtwereld die ze vertegenwoordigen en ze in een andere context te plaatsen. Met dit project willen ze de verdediging van LGBTQIA+ rechten en de strijd tegen alle vormen van discriminatie benadrukken.

Om te helpen, kun je het evenement gaan melden op Facebook. Maar alsjeblieft, ga geen interactie met hen aan en geef geen commentaar op de pagina. Het zal ze alleen maar meer zichtbaarheid geven. Onwetendheid is de sleutel. Samen staan we sterker tegen tegenslag en we hebben allemaal het recht om anders te zijn.

Laten we alle mooie artiesten steunen die deelnemen aan het project Unique En Son Genre: Edna Sorgelsen, Vakah Profana, Ernesto Coyote, Sandra van de Kamp, Peggy Lee Cooper, Enby Valent, Cléo Victoire, Le Paquet de Frites

Categorieën

nl_BEDutch