Brussels Pride is vandaag!

Het is vandaag! Na de Pride Week is het tijd voor Brussels Pride - The Belgian Pride & European Pride 2023. Het is de niet te missen dag voor de LGBTQIA+ gemeenschap in België en de verdediging van onze rechten. Dit jaar adopteert Brussels Pride de slogan van Amnesty International: Protect the Protest. Het is een oproep om het fundamentele recht op protest te verdedigen, in België, Europa en de rest van de wereld.

De Pride Parade is een van de vlaggenschipevenementen van Brussels Pride - The Belgian & European Pride 2023. Het doel van Pride is diversiteit, tolerantie en acceptatie van iedereen, ongeacht seksuele geaardheid of genderidentiteit, te vieren door middel van een parade die door de straten van de hoofdstad trekt.

De Pride Parade trekt door de straten van Brussel, vergezeld van rekwisieten, praalwagens en een feestelijke, muzikale sfeer. De parade vertrekt om 14:00 uur vanaf de Kunstberg en zal naar verwachting rond 17:00 uur aankomen. Het is een niet te missen evenement voor iedereen die diversiteit en inclusie wil vieren. Of je nu lid bent van de LGBTQIA+ gemeenschap of een bondgenoot, iedereen is uitgenodigd om deel te nemen aan deze dag van viering, liefde en tolerantie.

Bezoek zeker het Pride Village aan de Boulevard de l'Empereur, vlakbij de Kunstberg, om meer te weten te komen over LGBTQIA+ organisaties en verenigingen.

Hier is het programma van de twee etappes:

Concerten & DJ sets 20 mei, van 12:00 tot 23:00 @ Place de l'Albertine stage / @bruzzbe :
12:00 - @inesghb
13:45 - 14:00 - @singoutbrussels
14:30 - Manz
16:00 - @shaftcrewbxl
17:30 - @azomusic
19:00 - @dj_nomy
20:00 - @rokia_bamba_ ft @aadanslanuit
21:00 - DJ Alex Chesko
22:00 - @thom_leblanc

Shows & DJ sets 20 mei, van 16:00 tot 23:00 @tipikrtbf / Bourse Stage:
16:00 - @trinxx_heels
17:30 - @skandal_bxl + Fady One
18:30 - @DragRaceBelgique
19:00 - @vitoaeroplane
20:30 - @alex_klimow
22:00 - @lexxitude

Meer op https://www.brusselspride.eu/en/

Categorieën

nl_BEDutch