TW: Dries Van Langenhove verspreidt haat op Pride Week

Voormalig federaal parlementslid Dries Van Langenhove heeft de Internationale Dag tegen Homofobie, Lesbofobie, Bifobie, Transfobie en Interfobie aangegrepen om de haat tegen onze gemeenschap te verspreiden.

Op zijn sociale media accounts heeft de voormalige politicus van het Vlaams Belang de LGBTQIA+ vlag een p*dofiele vlag genoemd.

We kunnen hem een winkel zien binnengaan die trots een regenboogvlag op zijn gevel heeft en de eigenaars vragen of ze zich ervan bewust zijn dat ze een p*dofiele vlag hebben en aanbieden die weg te halen.

Deze daad is volledig in strijd met de Belgische wetten tegen discriminatie van de LGBTQIA+-gemeenschap. Homofobie en andere fobieën die in het openbaar tegen de LGBTQIA+-gemeenschap worden geuit, zijn in ons land geen meningen, maar misdrijven. Deze man is al veroordeeld voor haatzaaien, racisme, antisemitisme en negationisme.

Deze uitspraken zijn onaanvaardbaar. We moeten samen staan tegen deze haat. Alsjeblieft, verspreid het woord, rapporteer de berichten op social zonder er commentaar op te geven. Het zou ze alleen maar meer zichtbaarheid geven.

Trots is en was altijd al een protest. Dus, schreeuw hard tegen hatelijke individuen. Niets zal ons ten val brengen.

Bent u het slachtoffer of de getuige van een LGBTQIA+fobische gebeurtenis, meld dit dan. Wilt u een incident melden? Gewelddadige, stigmatiserende en onaanvaardbare opmerkingen? U kunt ons een e-mail sturen naar fiche@rainbowhouse.be

Preventie & Veiligheid en de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (equal.brussels) voeren samen met Rainbowhouse Brussel een dataverzamelingsproject uit over geweld en discriminatie op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit. In samenwerking met verschillende partners werd een meldingsformulier over dergelijke feiten ontwikkeld dat begin 2019 in werking trad.

Categorieën

nl_BEDutch