Queer Footprints van Dan Glass gepresenteerd in Design Museum Brussel

Het nieuwe boek van Dan Glass Queer voetafdrukken: Een gids om de heftige geschiedenis van Londen bloot te leggen zal worden gepresenteerd op Design Museum Brussel op 7 september.

Deze baanbrekende gids neemt je mee door de straten van de stad om de schandalige, hilarische en empowerende gebeurtenissen van de Londense queerstory bloot te leggen. Treed in de voetsporen van veteraan-activisten, zoals degenen die in 1972 meeliepen in de eerste Londense Pride-parade of getuige waren van de bomaanslag op de Admiral Duncan pub in Soho in 1999. Begeleid door een koor van stemmen van zowel iconische als onbezongen legendes van de beweging, kunnen lezers door delen van Oost-, West-, Zuid- en Noord-Londen wandelen, duikend in prachtig geïllustreerde kaarten en buitengewone verhalen van LGBTQIA+ solidariteit, protest en trots.

Dan Glas is een 'Aids Coalition to Unleash Power' (ACT UP) gezondheidszorg en mensenrechten activist, performer, presentator, schrijver en auteur van Verenigd Queerdom. Dan is erkend als 'Activist of the Year' bij de Sexual Freedom Awards en is uitgeroepen tot 'BBC Greater Londoner' voor het oprichten van Queer Tours of London - A Mince Through Time. Dan richtte onlangs het zelfverdedigingsprogramma Bender Defenders en Queer Night Pride op om het hoofd te bieden aan de toenemende haatmisdaden.

Deze boekpresentatie wordt georganiseerd in het kader van de tentoonstelling Brussel Queer Graphics in samenwerking met Verboden Kleuren. Het boek zal ook te koop zijn in de winkel op de avond zelf.

Boek een ticket

Categorieën

nl_BEDutch