Elsene kunstenaarsroute: Een viering van cultuur en creativiteit

IElsene maakt zich op voor een spectaculaire culturele extravaganza van 12 tot 15 oktober 2023. Het Kunstenaarsparcours van Elsene, een vierdaagse viering van kunst en cultuur, belooft een rijke schakering aan ervaringen voor zowel inwoners als bezoekers.

@Ben Cousmans

Dit evenement, georganiseerd door de gemeente Elsene en tot leven gebracht door de non-profitorganisatie We Art XL, zal kunstliefhebbers in vervoering brengen en de artistieke diversiteit vieren die deze bruisende gemeenschap kenmerkt.

Het kunstenaarsparcours van Elsene biedt een waaier aan gratis activiteiten die je onderdompelen in de wereld van kunst en creativiteit. Van atelierbezoeken tot tentoonstellingen, van concerten tot lezingen, van theatervoorstellingen tot rondleidingen over straatkunst, er is voor elk wat wils. Een van de hoogtepunten van het evenement is een grote collectieve tentoonstelling in het iconische VOLTA-gebouw, een voormalige elektriciteitscentrale die nu een bewijs is van de fusie tussen kunst en architectuur.

Voor de editie van 2023 heeft het kunstenaarsparcours van Elsene een reeks gewaardeerde partners uitgenodigd, waaronder de universiteiten van de ULB en de VUB, het Museum van Elsene, de Blan Stichting, het Italiaans Cultureel Instituut, Brussels Philharmonic, BrAMS en nog veel meer.

@ Lou van_t riet

Het hart van het evenement is het VOLTA-gebouw, waar bijna 150 professionele en amateurkunstenaars, samen met een dozijn verenigingen, een rijk aanbod aan kunstwerken tentoonstellen. Het is een unieke kans om kennis te maken met verschillende kunstuitingen, van schilderijen tot beeldhouwwerken, van tekeningen tot foto's en performances. Thematische routes, waaronder atelierbezoeken, rondleidingen langs straatkunst en multimedia-ervaringen, bieden verschillende perspectieven op de kunstscène rond Elsene.

@Precy-Numbi-Trans-Sapiens

Kom gratis naar dit najaarsevenement en laat je onderdompelen in de creatieve geest van Elsene. Mis het kunstenaarsparcours van Elsene van 12 tot 15 oktober 2023 niet en ontdek de culturele rijkdom die Brussel kenmerkt!

www.weartxl.brussels

Categorieën

nl_BEDutch