Outdoor Music Festivals .Close-up van groep multi-etnische jonge volwassenen die dansen en genieten van een openluchtconcert op een zomernacht. Genieten van een langverwacht muziekfestival na quarantaine van het coronavirus.

Wees de Veranderaar in het Nachtleven: Brussel heeft uw stem nodigNightlife

In het bruisende hart van Brussel is het nachtleven altijd een bruisend tapijt geweest van muziek, cultuur en diversiteit. Toch is er verrassend genoeg een schrijnend gebrek aan uitgebreide gegevens over dit vitale aspect van de identiteit van de stad. Om deze leemte op te vullen, is Visit.brussels, in samenwerking met de Brusselse Nachtraad en een coalitie van belangrijke organisaties, waaronder de MIVB, Mobiel Brussel, Safe.brussels, Brussels By Night Federation, Fédération Horeca en 24hbrussels, begonnen aan een baanbrekend project. onderzoek.

Licht op de nachtelijke wereld van Brussel

Het hoofddoel van dit onderzoek is concrete gegevens verzamelen over de psychologische, economische en sociale impact van het nachtleven op de Brusselse gemeenschap. Op die manier wil het onderzoek factoren identificeren die bijdragen tot tevredenheid en potentiële verbeterpunten. Het onderzoek, dat eerder dit jaar van start ging, heeft al meer dan 2100 reacties opgeleverd, vooral uit de elektronische muziekscene. De organisatoren zijn echter vastbesloten om ervoor te zorgen dat alle stemmen worden gehoord en zijn actief op zoek naar input van liefhebbers van verschillende muziekgenres om een meer uitgebreide representatie van het nachtleven van de stad te creëren.

Jouw stem telt: Doe mee aan de discussie

Als je deel uitmaakt van het Brusselse nachtleven, of je nu groove op elektronische beats of swingt op verschillende muziekstijlen, dan is je deelname aan deze enquête essentieel. De enquête blijft open tot september/oktober, zodat u ruim de tijd hebt om uw ervaringen, inzichten en suggesties te delen. Door deel te nemen, maakt u integraal deel uit van de inspanningen om de toekomst van het nachtleven in Brussel vorm te geven.

Wat in het verschiet ligt

De verzamelde gegevens uit deze enquête zullen nauwgezet worden geanalyseerd en eind 2023 aan de Brusselse Raad worden gepresenteerd. De bevindingen zullen nuttig zijn voor verschillende werkgroepen die zich richten op mobiliteit, preventie, veiligheid en meer. Bovendien zullen deze gegevens van onschatbare waarde de gemeenschap in staat stellen om effectiever te pleiten op politiek niveau, door de impact van de sector op de economie en het welzijn aan te tonen.

Kortom, het Brusselse nachtleven is meer dan muziek en vrolijkheid; het is een cruciaal onderdeel van de identiteit en cultuur van de stad. Visit.brussels en zijn partners zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat elke stem wordt gehoord, en dat de toekomst van het nachtleven de diversiteit en inclusiviteit weerspiegelt die Brussel echt speciaal maakt.

Neem deel aan het gesprek, maak deel uit van de verandering en help mee aan een betere en meer inclusieve toekomst voor het Brusselse nachtleven: enquête

Foto's : visit.brussels

Categorieën

nl_BEDutch