Motten lezen door François Coune

François Coune verkent de literatuur op zijn Instagram-account @livraisondemots.

Vertel ons iets over jezelf. Wat is je reis geweest?

Mijn naam is François Coune, ik ben 27 jaar en woon in Brussel na een jeugd en adolescentie in Luik. Ik ben een liefhebber van het leven, mensen (ja, het is waar), kunst en reizen, en ik leef alsof er geen morgen is. Beroepshalve creëer ik literaire en culturele content op het Instagram-account @livraisondemots en dat doe ik met heel veel plezier!

Wat zijn je huidige of toekomstige projecten na Drag Race Belgique?

Na de release van mijn eerste boek "Et si on se livrait des mots" afgelopen maart en een kledingcollectie twee jaar geleden, blijf ik verschillende projecten opzetten naarmate de tijd verstrijkt en mijn verlangens veranderen. Momenteel ben ik het nieuwe literaire seizoen van dit jaar aan het ontdekken, dat vol zit met indrukwekkende schatten. Ik lees veel en ik blijf elke week auteurs verwelkomen op mijn Instagram-account om over hun uitgebrachte boeken te vertellen. Ik organiseer nog steeds literaire ontbijten en apéro's om overal in Franstalig België en Frankrijk mensen te ontmoeten en samen over onze passie voor boeken te praten! Er zullen er binnenkort nog meer volgen... stay tuned!

Wat betekent het voor jou om deel uit te maken van de Brusselse queer gemeenschap?

Voor ik deel uitmaak van de Brusselse queer gemeenschap, ben ik vooral deel van de queer gemeenschap zelf. Net zoals ik er trots op ben Belg te zijn, ben ik er ook trots op queer te zijn, ook al is het niet iets dat ik claim, maar eerder iets dat deel uitmaakt van mij, en dat is prima.

Wat zijn je queer invloeden?

Ik heb er heel veel! Mika, Bilal Hassani, Adam Lambert, Suzane, Lady Gaga, Karl Lagarfeld, Nan Goldin, Keith Harring, Troye Sivan, Daphné Burki, Loïc Prigent, Simon Porte-Jacquemus, Olly Alexander, Nicolas Maury, Yves Saint-Laurent, Xavier Dolan, Edna Sorgelsen, Lukas Dhont, Philippe Besson zijn allemaal inspirerende artiesten voor mij. Om verschillende redenen natuurlijk!

Welke Brusselse queer initiatieven vindt u leuk?

Ik moet zeggen dat ik dol ben op de Queeriosity-evenementen die worden gehouden in het Théâtre De La Vie, dat een zorgzaam queer expressielaboratorium wil zijn, gewijd aan creatieve experimenten, scenisch onderzoek en werk in uitvoering. Deze avonden worden georganiseerd door La Veuve en ik ontdek altijd een heleboel artiesten met verschillende achtergronden die meer dan getalenteerd zijn! Ik hou echt van deze homowijk, waar je je altijd heel veilig voelt, en van de cafés waar een goede sfeer heerst! Ik moet ook zeggen dat ik elk jaar graag naar Pride ga (het is beter als het mooi weer is) en ik blijf op de hoogte van wat er hier allemaal gebeurt.

Beeldcredits: Dominik Fusina

Categorieën

nl_BEDutch