Ontdek L-Tour tijdens Brussels Pride

Ontdek het queer hart van Brussel met L-Tour, een initiatief dat rondleidingen biedt vol fascinerende anekdotes en belangrijke gebeurtenissen uit de LGBTQI+ geschiedenis. Terwijl je door de straten van Brussel loopt, onthult L-Tour de verhalen van de lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender, intersekse en queer gemeenschappen aan de hand van iconische locaties, invloedrijke persoonlijkheden en activistische groepen.

Sinds de oprichting in 2013 belicht L-Tour de geschiedenis van de LGBTQIA+ gemeenschappen in Brussel vanaf het einde van de 19e eeuw tot vandaag. Deze rondleidingen belichten de ruimtes die door deze gemeenschappen werden gebruikt en hoe deze locaties in de loop der tijd zijn veranderd, wat een uniek perspectief biedt op de lokale en internationale LGBTQIA+-geschiedenis.

De rondleidingen van L-Tour passen perfect bij de Brussels Pride en het Brussels Pride festival, die wereldwijd erkend worden om hun uniekheid en inclusiviteit. Ze bieden inzicht in de uitdagingen en verwezenlijkingen van LGBTQIA+ gemeenschappen terwijl hun culturele en sociale bijdragen worden gevierd.

Onze Rainbow rondleidingen voor Pride zijn terug!

  • Vrijdag 17 mei om 18:00 PM (In het Engels)
  • Zaterdag 18 mei om 9:00 AM (In het Frans)
  • Zaterdag 18 mei om 10:30 AM (In het Nederlands)
  • Zondag 19 mei om 11:30 AM (In het Frans)
  • Zondag 19 mei om 14:00 PM (In het Engels)

Vertrekpunt: BIP (Koningsstraat 2-4, 1000 Brussel). Gesponsord door Visit Brussels.

Reserveren: info@l-tour.be
Gratis.
Duur: 1 uur en 30 minuten.

Ga voor meer informatie en om je plek te reserveren naar Agenda van L-Tour. Mis deze unieke kans niet om je te verdiepen in de rijke LGBTQIA+ geschiedenis van Brussel tijdens de Brussels Pride!

Categorieën

nl_BEDutch