Win kaartjes voor Hahaha in ING Art Center

Deze week biedt KET Magazine u 3×2 kaartjes aan voor de Hahaha tentoonstelling op ING Kunstcentrum. Om deel te nemen aan de wedstrijd, ga naar Instagram.

Dit najaar kunnen bezoekers een nieuwe tentoonstelling in het ING Art Center in Brussel: "Hahaha De humor van de kunst". Deze tentoonstelling toont de rol van humor in artistieke revoluties van het einde van de 19e eeuw tot vandaag. Van de Grote Zwanzententoonstelling (1885) tot het dadaïsme, van 'Lolo' de ezel tot de readymade van Marcel Duchamp, van Man Ray tot Marcel Broodthaers, van de liedjes van John Baldessari tot de performancekunst van Wim Delvoye, Hahaha neemt humor serieus! De tentoonstelling is een unieke samenwerking tussen Kanal-Centre Pompidou, de Centre Pompidou en ING België. Het werpt een nieuwe blik op bepaalde werken en laat de bezoekers andere werken van het Centre Pompidou ontdekken die nooit of slechts kort in België te zien waren. "Hahaha De humor van de kunst" loopt tot 16 januari 2022.

De tentoonstelling toont een reeks zeer opmerkelijke werken waaronder de iconische Fountain, het omgekeerde urinoir van Marcel Duchamp. Deze gewaagde grap veroorzaakte een revolutie in de kunstwereld in 1917 toen hij werd voorgesteld op de New York Society of Independent Artists Salon om de zelfverklaarde ruimdenkendheid van de jury te testen. De fontein werd geweigerd, maar zou een belangrijke rol spelen in de geschiedenis van de kunst van de 20ste eeuw. Duchamp is zonder twijfel de eerste kunstenaar die de grap tot een volwaardig artistiek concept verheft, gevolgd door Piero Manzoni en zijn Artist's Shit of de grappen van Bertrand Lavier, Maurizio Cattelan en Wim Delvoye.

"Hahaha De humor van de kunst" is georganiseerd rond zeven thema's: karikaturen, de woordspeling, kunstwerken als speelgoed, hoaxen, de parodie, de spot en meesterhansworsten. Het parcours brengt meer dan 200 werken samen en laat de bezoeker ontdekken hoe de kunstenaars een demystifiërende blik op kunst wierpen.

Onder de naam Hahahagenda worden verschillende activiteiten aangeboden die de bezoekers een andere manier bieden om de tentoonstelling te beleven. Zij kunnen zich inschrijven voor lachyogasessies, muzikale avonden of improvisatiesessies waarbij humor centraal staat.

Categorieën

nl_BEDutch