Trauma Fauna tentoonstelling bij SHAME galerie

Ontdek SCHAAM galerij nieuwe tentoonstelling: 'TRAUMA FAUNAdie de mythe van de lijdende kunstenaar onderzoekt.

De term "posttraumatische groei" definieert de positieve psychologische verandering die wordt ervaren als gevolg van de worsteling met zeer uitdagende levensomstandigheden.

Door moeilijkheden te overwinnen bloeien we op, in veel gevallen gedijen we. Kunst is al lang geaccepteerd als een vorm van catharsis binnen dit proces. Het kan een ontsnapping zijn, een uitweg, of een emotionele overgang documenteren. Kunstwerken hebben het vermogen inzicht en perspectief te bieden aan een publiek, emotie en empathie op te wekken.

Door middel van schilderkunst, beeldhouwkunst, video en performance gebruiken de kunstenaars in Trauma Fauna de kracht van hun artistieke praktijk om het voortdurende verhaal van menselijke ontberingen te vertellen, compleet met humor, ironie en fantasie om de hoop te laten zien die inherent is aan onze immense veerkracht.

SHAME Galerij is er trots op de eerste kunstgalerie in België te zijn die zich richt op kunst die actief reageert op discriminatie. Shame daagt de status quo van de Belgische kunstmarkt uit door hedendaagse kunstenaars uit diverse, vaak gemarginaliseerde milieus te vertegenwoordigen. Onze galerie is een veilige ruimte om te vieren wat vaak werd beschaamd, door ruimte te geven aan creatieve uitingen van vrijheid.

Kunstenaars : antoine goossens / carlota juan / elio ticca / manu engelen/ mathew bohan / mathias vef / mathieu v. staelens / nathan french / nina vandenbempt / pol bourdellon 

Groepsdouche bij SHAME op zaterdag 23 april met optredens van Nina Vandebempt en Prigari. 

Categorieën

nl_BEDutch